OFICIAL: USF1 nu va concura in sezonul 2010

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 03.03.2010
USF1 Team a inchis fabrica echipei din Statele Unite ale Americii, iar locul acesteia pe grila de start ar putea fi luat de Stefan GP.

Visul americanilor de a concura in sezonul 2010 al Formulei 1 a luat sfarsit marti in mod oficial, dupa ce managerii au decis sa inchida fabrica echipei din Charlotte, Statele Unite ale Americii.

Angajatii fabricii au fost anuntati in cursul zilei de ieri ca nu mai este nevoie de serviciile lor si ca nu vor mai fi platiti in perioada urmatoare, in ciuda faptului ca nu vor fi concediati.

Se anticipeaza ca decizia americanilor de a renunta la planurile pentru Formula 1 pentru acest sezon va duce la o reactie iminenta din partea Federatiei Internationale de Automobilism, care trebuie sa decida rapid ce se va intampla cu locul ramas liber pe grila de start. FIA are in acest moment doua variante la dispozitie: fie va acorda locul celor de la Stefan GP, fie va deschide un nou proces de selectie pentru sezonul 2011, urmand ca in acest sezon sa concureze numai 12 echipe.

Stefan GP a insistat in ultimele zile ca are resursele financiare necesare pentru a concura pe tot parcursul sezonului 2010, dupa ce a cumparat monopostul si motorul pe care Toyota l-ar fi utilizat in acest an daca nu s-ar fi retras din competitie.

Pe de alta parte, FIA are numai 9 zile la dispozitie pentru a solutiona acest caz, iar timpul foarte scurt ar putea determina forul mondial sa opteze pentru cea de-a doua solutie.

De altfel, USF1 a confirmat ca a solicitat celor de la FIA sa le mentina locul pe grila de start pentru sezonul 2011. "Am aplicat pentru a ne pastra locul pe grila de start pana in 2011. Acest lucru trebuia sa fie confidential si de aceea nu am putut comenta, dar se pare ca informatiile s-au scurs in presa. Asteptam un raspuns de la FIA si lucram cu ei. Intre timp, angajatii nu au ce sa faca, asa ca le-am spus sa inceteze lucrul la actualul monopost pana avem o decizie", a declarat Ken Anderson, seful echipei USF1 Team.

Ramaneti alaturi de Automarket pentru a afla daca echipa sarba Stefan GP va concura in sezonul 2010 al Formulei 1.

Via | Autosport | Autosport

Taguri: FIA, Stefan GP, USF1

Comentarii (3)

  • acasa fratilor
    lasa-ne tataaaaaaaa, ca ne-ati omorit , ati dat afara de alte toyota si bmw , ca sa vedem nume no name pe grila de start
    0 0
  • stefan GP
    Eu sper sa dea locul la Stefan GP pentru ca sunt curios ce facusera cei de la Toyota cu masina.
    0 0
  • @McLaren
    Nu esti singurul ;)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru