OFICIAL: Webber a semnat cu Red Bull pentru 2011!

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 07.06.2010
Red Bull Racing a confirmat luni că i-a prelungit contractul lui Mark Webber pentru sezonul 2011.

Red Bull Racing a pus capăt tuturor speculaţiilor în privinţa liniei de piloţi pentru sezonul 2011, după ce a anunţat că Mark Webber va rămâne alături de echipă şi anul viitor.

Precedenta înţelegere expira la finalul acestui sezon, iar noul contract al australianului este valabil pentru un singur an, aceasta fiind dorinţa ambelor părţi. Webber speră acum să-şi îndeplinească obiectivul de a deveni campion mondial alături de echipa patronata de austriacul Dietrich Mateschitz.

"A fost o decizie uşoară să rămân la Red Bull Racing. Am început să vorbim la începutul anului şi eram în măsură să semnăm la Marele Premiu al Spaniei. Decizia de a prelungi contractul cu un an a fost reciprocă. Este cunoscut faptul că nu sunt interesat să rămână în Formula 1 doar de dragul de a pilota şi, în acest stadiu al carierei mele, sunt bucuros să parcurg etapele an de an. Continui să mă simt foarte bine aici".

"Am o relaţie fantastică cu întreaga echipă şi mă simt ca acasă la fabrica de la Milton Keynes.

Este incredibil să fac parte dimntr-o echipa care dintr-o echipă de pluton a ajuns să lupte pentru titlul mondial. Sper să avem parte de şi mai mult succes împreună în viitor şi să ne atingem obiectivul de a câştiga titlul mondial", a declarat australianul în cadrul unui comunicat de presă.

La rândul său, şeful Christian Horner şi-a exprimat satisfacţia că Webber va continua să piloteze pentru Red Bull pentru cel puţin încă un sezon.

"Decizia de a-l păstra pe Webber a fost foarte directă. Este un membru important al echipei noastre şi în cea mai bună formă a carierei, ca lider al clasamentului general. Echipa este extrem de fericită că perechea compusă din Webber şi Sebastian Vettel va rămâne neschimbată pentru al treilea an consecutiv în 2011", a precizat britanicul în vârstă de 36 de ani.

Noul contract semnat luni de Webber pune capăt tuturor ipotezelor privind revenirea lui Kimi Raikkonen în Formula 1 în sezonul 2011. În plus, este foarte posibil ca toate echipele de top să rămână cu liniile de piloţi neschimbate, singurele incertitudini fiind Felipe Massa (Ferrari) şi Robert Kubica (Renault).

Via | Red Bull Racing

Comentarii (8)

  • ctlnmihai
    Robert Kubica (McLaren).
    Robert Kubica (Renault)..era o masura asteptata a celor de la Red Bull dat fiind ca niciun pilot nu prea e disponibil la ora actuala
    1 2
  • Webber a semnat cu Red Bull pentru 2011
    Asta ca sa puna capac tuturor care credeau ca Red Bull nu il sustine 100% pe Webber. E clar ca ambelor parti le convine un contract doar pentru un an, dar daca lucrurile vor merge bine, nu se stie niciodata unde se ajunge. Cred ca si daca va termina pe doi cei de la Red Bull vor fi multumiti, mai ales daca Vettel va fi primul. :P
    4 1
  • ctlnmihai
    Littlefoot
    Spune un nume disponibil de pilot ptr. 2011 care sa fie sub Vettel ?? cat despre suportul de 100% acordat lui Webber hai sa vb despre asta la sfarsitul sezonului..asta in cazul in care ceide la Red Bull vor mai domina sezonul si in continuare
    3 3
  • @Littlefoot
    Cred ca Weber vrea mai mult de un loc 2 si pare foarte hotarat
    6 1
  • Weber
    Nici nu avea unde sa mearga. Singura posibila schimbare ar fi Massa Kubica pentru anul viitor.
    4 0
  • NeoGalaxy
    Pasiunea mea, cursele de Formula 1!
    Multa bafta in continuare!
    4 4
  • @ctlnmihai
    Personal cred ca Massa si Kubica sunt sub Vettel, dar mai ales Massa. Si nu trebuie sa fie neaparat un nume care se aude prin presa, lucrurile se misca f repede in F1 si pot oricand sa apara miscari la care nici nu te gandeai. ;)
    Cat despre sustinerea lui Webber nu cred ca cei de la Red Bull vor da cu piciorul la imaginea care si-au construit-o doar ca sa il sustina neconditionat pe Vettel si sa il neglijeze pe Webber. E adevarat, vom vedea la final dar pana la proba contrarie am incredere in profesionalismul celor de la Red Bull.
    3 5
  • fan rosu
    de-a datul cu parerea
    Kubica sub Vettel?De unde si pana unde?O iau ca pe-o gluma buna.
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru