OFICIAL: Wolff este director de motorsport la Mercedes şi devine acţionar alături de Lauda

de Daniel Popescu
Luni, 21.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a confirmat luni că Toto Wolff este noul director de motorsport şi director executiv al echipei. Austriacul a cumpărat 30% dintre acţiunile echipei, iar Niki Lauda un alt pachet de 10%.

Mercedes a confirmat luni schimbările din departamentul de management al echipei în perspectiva sezonului 2013. La scurt timp după ce a confirmat plecarea de la Williams, Toto Wolff a fost anunţat ca noul director de motorsport al celor de la Mercedes, urmând să-l înlocuiască pe Norbert Haug.

Austriacul se va concentra pe activitatea din Formula 1 şi nu va fi prezent la cursele de DTM, aşa cum făcea predecesorul său. În plus, Wolff a devenit şi director executiv şi a cumpărat 30% dintre acţiunile echipei.

"Mercedes este unul dintre cei mai importanţi participanţi în sporturile cu motor din întreaga lume. Nu sunt numai un mare fan, ci şi un prieten devotat şi un entuziast al brandului. Aştept cu nerăbdare această provocare şi, pe lângă pregătirea unui nou sezon, vrea să promovez noi talente", a declarat el.

De asemenea, Mercedes a anunţat că Niki Lauda, numit recent preşedinte fără rol de execuţie al echipei, a preluat un pachet de 10% din acţiuni.

În urma acestei decizii, Mercedes mai deţine 60% din acţiunile propriei echipe de Formula 1.

Via Mercedes

Comentarii (1)

  • De unde are omul atatia bani, asta as fi curios sa stiu...inteleg sa aiba actiuni la Williams (ca, se pare, le are in continuare)...dar de unde bani sa bage si in Mercedes?

    Sa te tii acuma pe circuit, cand s-o da Bottas la o parte din partea lui Hamilton...e blat, dom'le, e blat. Chiar asa, in cazul de fata (in care Wolff nu e actionar majoritar la nici una din echipe) se poate vorbi de ordine de echipa Williams-Mercedes? adica da, se poate vorbi, dar F1 va accepta chestia asta fara penalizari?
    7 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru