Opririle la boxe vor fi mai lente în sezonul 2012

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 04.11.2011
Piloţii vor aştepta mai mult timp schimbul de pneuri în timpul curselor începând de anul viitor, întrucât echipele vor renunţa la utilizarea heliului în pistoalele pentru deşurubarea cauciucurilor.

Interzicerea realimentărilor cu combustibil în timpul curselor a condus la o luptă acerbă între echipe pentru schimbarea cu rapiditate a cauciucurilor în timpul opririlor la boxe, iar în prezent această operaţiune se realizează frecvent în numai trei secunde.

Scăderea timpului pentru schimbul de pneuri a fost posibilă şi datorită utilizării heliului în pistoalele-prezoane utilizate de mecanici, care a condus la creşterea vitezei deşurubării cu 30%. Metoda a fost introdusă iniţial de McLaren, însă a fost copiată rapid de toate celelalte echipe, motiv pentru care şefii team-urilor au decis să interzică heliul în pistoalele-prezoane începând din sezonul viitor.

"Când eram singura echipă care foloseam heliu ne bucurăm de un avantaj considerabil, dar acum toată lumea îl foloseşte şi transportam heliul peste tot în lume fără a avea un avantaj în termeni de performanţă, aşa că am decis să interzicem utilizarea acestuia", a declarat o sursă din cadrul echipei McLaren pentru publicaţia Autosport.

Propunerea a fost discutata în cadrul întâlnirii Comisiei F1 de joi care a avut loc la Geneva, însă forul mondial nu a publicat niciun fel de informaţii oficiale despre deciziile luate.

Via | Autosport

Comentarii (1)

  • @OFFTOPIC
    Mihai Marinescu va concura in gp2 la Abu Dhabi !

    http://www.autosport.com/news/report.php/id/95935
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru