Parteneriatul Williams - Mercedes pentru motoare va fi anunţat la Monaco

de Daniel Popescu
Vineri, 24.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Williams va confirma în cel mult două zile că va utiliza motoare Mercedes începând din sezonul 2014, potrivit presei germane.

Esential 2014 este sezonul in care va incepe parteneriatul Williams cu Mercedes
Presa internaţională a relatat joi că Williams ar putea utiliza motoare Mercedes începând din sezonul 2014, urmând astfel să renunţe la parteneriatul cu Renault după numai trei ani.

Publicaţia germană Auto Motor und Sport susţine vineri că tranzacţia este sigură şi că va fi confirmată pe parcursul Marelui Premiu al statului Monaco din acest weekend.

Echipa britanică a luat decizia de a schimba furnizorul motoarelor din două motive. În primul rând, Mercedes şi-a câştigat reputaţia de a fi constructorul cu cel mai bun motor din Formula 1, însă acest lucru nu garantează că îşi va păstra această poziţie şi în noua eră a unităţilor turbo V6 de 1.6 litri.

În al doilea rând, motoarele furnizate de Mercedes anul viitor vor costa 17 milioane de euro, în timp ce unităţile Renault vor avea un cost de 23 de milioane de euro.

Via Auto Motor und Sport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru