Paul Ricard şi Magny Cours luptă pentru găzduirea cursei din Franţa în 2013

de Daniel Popescu
Vineri, 14.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Reprezentaţii circuitelor de la Paul Ricard şi Magny Cours au prezentat Federaţiei Franceze de Motorsport planurile pentru găzduirea Marelui Premiu al Franţei în 2013.

Nu avem nevoie de bani de la guvern sau de vreo garanţie financiară pentru a avea Marele Premiu. Nu trebuie să îmbunătăţim circuitul sau pitlane-ul.

Stephane Clair
Director circuit Paul Ricard
Franţa ar putea reveni în calendarul competiţional al Formulei 1 în 2013 după o absenţă de cinci ani, însă circuitul care va găzdui un astfel de eveniment nu a fost încă stabilit.

Lupta pentru găzduirea Marelui Premiu al Franţei se dă între Paul Ricard, circuitul aflat în proprietatea lui Bernie Ecclestone care a găzduit curse de Formula 1 până în 1990, şi Magny-Cours, gazda Marelui Premiu al Franţei până în 2008. Reprezentaţii celor două circuite au prezentat planurile pentru cursa de Formula 1 Federaţiei Franceze de Motorsport, raportul acesteia din urmă urmând să fie oferit guvernului francez, care va lua o decizie în acest caz.

Planurile celor două circuite sunt fundamental diferite: Paul Ricard susţine că este capabilă să-şi asigure singur finanţarea necesară pentru a plăti taxa de participare, în timp ce Magny-Cours a admis că are nevoie de fonduri guvernamentale pentru a găzdui cursele de Formula 1.

Am încercat să facem un plan de afaceri care să fie cât mai privat cu putinţă, dar nu este realist să organizăm un Mare Premiu fără garanţii guvernamentale.

Serge Saulnier
Preşedinte circuit Magny-Cours
În plus, Paul Ricard vrea să găzduiască o cursă la doi ani la sfârşitul lunii august sau începutul lunii septembrie, aşa cum era formulat şi planul iniţial de "fraternizare" cu circuitul de la Spa-Francorchamps.
Între timp, Magny-Cours este dispusă să fie prezentă anual în calendar, însă vrea ca programarea cursei să aibă loc la începutul lunii iulie, conform tradiţiei de până în 2008.

Deocamdată este incert intervalul de timp în care guvernul francez şi, mai ales, Bernie Ecclestone, ar putea lua o decizie finală cu privre la revenirea Franţei în calendarul Formulei 1.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru