Paul Ricard vrea să înlocuiască cursa de la New York în calendarul pentru 2013

de Daniel Popescu
Vineri, 26.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Reprezentaţii circuitului de la Paul Ricard au anunţat că sunt pregătiţi să înlocuiască cursa americană de la New York în calendarul sezonului 2013.

Bernie Ecclestone a confirmat recent că ediţia inaugurală a Marelui Premiu de pe noul circuit de la New York a fost amânată pentru sezonul 2014, astfel că în prezent calendarul pentru anul viitor include doar 19 curse.

Deşi iniţial s-a vehiculat o posibilă revenire a Turciei în calendar, cea mai nouă ipoteză este că etapa respectivă ar putea fi găzduită pe circuitul de la Paul Ricard.

Francezii încearcă de mai mult timp să ajungă la un acord cu Ecclestone, iar acum speră să profite de oportunitatea apărută. Stephane Clair, şeful circuitului, spune că o soluţie trebuie găsită până la finalul lunii noiembrie, însă admite că includerea unei curse la Paul Ricard ar necesita o reconfigurare a calendarului din perioada iunie - septembrie.

Urmareste Automarket
"Nu avem nevoie de sprijinul financiar al statului pentru proiectul nostru.
Totul trebuie să se rezolve până la finalul lunii noiembrie pentru a avea timp să facem aranjamentele legale. În 1 ianuarie am începe să vindem bilete. De asemenea, avem nevoie de trei luni pentru dezvoltarea circuitului"
, a precizat el pentru publicaţia franceză Le Figaro.

Cursa de la New York era programată pentru 16 iunie, însă Paul Ricard vrea să găzduiască cursa în prima parte a lunii septembrie. Într-o astfel de situaţie, sezonul european al Formulei 1 s-ar încheia cu trei curse clasice pe circuitele de la Spa-Francorchamps, Paul Ricard şi Monza.

Via Le Figaro

Comentarii (2)

  • Ahem.... YEEEEEEEEEEEESSSSSS!!!! In sfarsit o potentiala curs pe un circuit adevarat, sa dea Domnu'!!!
    2 0
  • Ahem nr 2...daca nu ma-nsel, Ecclestone are ceva interese cu Paul Ricard...nu e el proprietarul? lucru mare sa aiba circuitul o pila acolo unde trebuie...desi, sa fiu sincer, circuitul in sine merita sa aiba o cursa de F1. Mai mult, oricum, decat serbarile somnului de la Coreea sau Bahrein.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru