Perez îşi schimbă strategia de abordare a curselor la McLaren

de Daniel Popescu
Joi, 10.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sergio Perez a admis că trebuie să se concentreze pe obţinerea unor rezultate bune atât în calificări, cât şi în curse după semnarea noului contract cu McLaren.

Sergio Perez şi-a stabilit ca obiectiv pentru sezonul 2013 să lupte pentru titlul mondial cu McLaren, însă admite că va fi nevoit să-şi adapteze stilul de pilotaj la cerinţele noii sale echipe.

Anul trecut, atunci când concura pentru Sauber, mexicanul acorda prioritate cursei şi strategiilor de la boxe, însă în acest sezon va fi nevoit să-şi concentreze atenţia şi pe obţinerea unor rezultate cât mai bune în calificări, pentru a fi în măsură să câştige.

"Cred că în acest an abordarea trebuie să fie diferită. La Sauber abordarea era întotdeauna să maximizezi potenţialul pentru cursă, dar aici obiectivul este să fiu în pole position şi să câştig cursa. În mod normal, cea mai rapidă strategie este cea în care forţezi tot timpul şi, din acest punct de vedere, voi încerca să am propriul stil şi să înţeleg pneurile, dar abordarea trebuie să fie diferită. Trebuie să atacăm mult mai mult în calificări şi să extragem maximum pentru cursă", a declarat el la prezentarea de la Woking găzduită de noua sa echipă.

Urmareste Automarket
Accentul pe rezultatul din calificări va reprezenta o mare provocare pentru Perez, întrucât acesta nu a excelat la acest capitol pe parcursul ultimului sau, lucru recunoscut inclusiv de mexican.

"Este evident ceva ce trebuie să îmbunătăţesc.

Nu este ca şi cum urci într-un monopost de top şi obţii pole position-ul. Avem de muncă, dar nu sunt îngrijorat în privinţa prestaţiei din calificări, cred că pot fi în top dacă totul decurge bine. Pot maximiza potenţialul monopostului, iar acesta este cel mai important lucru ca pilot", a adăugat el.

Via ESPNF1

Comentarii (4)

  • Succes Perez, succes Button, succes Mclaren. Sper ca Hamilton sa se zbata in pluton si sa isi dea singur pumni in cap pentru ca a tradat Mclaren. Mclaren este o stare de spirit. Mclaren inseamna "the best". O sa vrea el sa vina cu coada intre picioare ca un catelush plouat dar sper ca nu-i va deschide nimeni usa. Iar daca Mclaren il va primi, oricum nu-l va mai stima si iubi nimeni. Va fi doar un MERCENAR TOLERAT.

    P.S Nu pot sa schimb poza de la avatar desi am intrat la "setari avatar" si am facut toate demersurile, sa-l schimb, dat nu cade nici cum poza tradatorului.
    7 6
  • in poza e button si nu hamilton
    0 0
  • gata. am reusit sa dau jos poza tradatorului si sa pun poza unui pilot Mclaren.
    4 1
  • @Mircea,nu "tradatorului"ci a altui tradator,eu unul m-am plictisit sa-i mai numar,fie piloti ,fie ingineri...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru