Piloţii de top anticipează cinci opriri la boxe în cursa de la Seul

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 14.10.2011
Sebastian Vettel şi Jenson Button susţin că vor fi nevoiţi să efectueze cinci opriri la boxe în cursa din Coreea de Sud din cauza degradării excesive a pneurilor.

Decizia celor de la Pirelli de a furniza pneuri supersoft şi soft în Marele Premiu al Coreei de Sud tinde să creeze numeroase controverse în perspectiva cursei de duminică.

Conform datelor obţinute anul trecut, pneurile se degradează într-un ritm foarte accelerat pe circuitul Yeongam, lucru amplificat în acest sezon de alegerea celor mai moi compoziţii.

În total, piloţii beneficiază de numai şase seturi de pneuri pentru calificări şi cursă, iar doi dintre piloţii de top consideră că vor fi nevoiţi să efectueze toate cele cinci schimburi de pneuri pe parcursul cursei.

Campionul mondial Sebastian Vettel şi-a permis chiar să sugereze un ultim stint pe pneuri intermediare. "Am putea face numărul maxim de cinci opriri la boxe şi astea sunt toate pneurile pe care le avem. Poate că putem avea un set de pneuri intermediare cu care să trecem linia de sosire. Sincer, poate că va fi mai bine sau mai rău decât ne aşteptăm, dar cu siguranţă va fi dificil pentru pneuri", a declarat pilotul echipei Red Bull după cele două sesiuni de antrenamente libere de vineri.

Jenson Button a atrans atenţia în această privinţă încă din seara zilei de joi, anticipând la rândul său un număr foarte ridicat de pitstopuri.

"Va fi dificil.

Cu softurile este destul de greu să facem stinturi lungi, aşa că pneurile supersoft vor fi şi mai interesante. Am putea vedea foarte multe pitstopuri aici. Putem avea maxim cinci pitstopuri, nu putem avea mai multe, dar cred că este posibil să le folosim pe toate", a precizat pilotul echipei McLaren.

Anterior, Pirelli a admis că va folosi ultimele curse ale sezonului ca un experiment pentru sezonul viitor, pentru că încearcă să diversifice opţiunile echipelor pentru pneuri.

Via | GPUpdate | ESPNF1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru