Piloţii vor avea două zone de depăşire DRS în Abu Dhabi

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 07.11.2011
Şansele de depăşire pe circuitul de la Abu Dhabi vor creşte datorită deciziei FIA de a impune două zone distincte pentru activarea sistemului DRS.

În cele două ediţii care au avut loc până în prezent, Marele Premiu din Abu Dhabi nu a adus spectacol din cauza oportunităţilor limitate de depăşire ca urmare a configuraţiei anoste a circuitului Yas Marina.

Într-o încercare de a remedia aceste probleme, FIA a decis ca piloţii să beneficieze de două zone de activare pentru tehnologia Drag Reduction System (DRS).

Astfel, prima zonă de activare pentru sistemul DRS a fost stabilită pentru ultima jumătate a liniei drepte dintre virajele şapte şi opt, punctul de detecţie pentru diferenţa de maxim o secundă dintre doi piloţi urmând să fie cronometrată înainte de intrarea în virajul şapte. Imediat după ieşirea din virajul opt a fost stabilită a doua zonă de detecţie, iar sistemul DRS va putea fi activat pentru a doua oară pe aproximativ jumătate din distanţa dintre virajele noua şi 10.

Într-o încercare similară de a creşte numărul de depăşiri, FIA a implementat două zone DRS şi în Marele Premiu al Indiei, însă acestea s-au dovedit practic ineficiente într-o cursă în care spectacolul a lipsit aproape cu desăvârşire.

Tocmai de aceea, cele două zone DRS din Abu Dhabi nu reprezintă o garanţie pentru spectacol. În afară de India şi Abu Dhabi, singurele etape în care s-au mai folosit două zone DRS au fost cele din Italia, Canada si Europa (Valencia).

Via | TheF1Times

Taguri: Abu Dhabi, DRS

Comentarii (2)

  • greseala
    2 zone DRS au fost si in Canada
    1 0
  • si de asemenea la Valencia
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru