Pirelli a încheiat ultimul test privat pentru pneuri

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 11.11.2010
Pirelli a efectuat în această săptămână ultimul test privat cu pneurile pe care le va furniza în Formula 1 începând din 2011.

Producătorul italian Pirelli a efectuat luni şi marţi pe circuitul Paul Ricard din Franţa ultimul test privat pentru pneuri, Pedro de la Rosa fiind din nou la volanul monopostului Toyota TF109.

De data aceasta, spaniolul a evaluat pneurile de ploaie produse de italieni, după ce producătorul a utilizat sistemul de irigaţie disponibil pe circuit.

"Suntem foarte mulţumiţi de rezultatul acestei sesiuni pe circuit umed. Sistemul de irigaţii de la Paul Ricard ne-a permis să parcurgem întregul program plănuit în condiţii consistente şi să maximizăm timpul nostru", a declarat Paul Hembery, directorul departamentului de motorsport al Pirelli.

Pirelli se pregăteşte acum pentru primul test cu echipele din Formula 1, atunci când inginerii şi piloţii vor evalua pentru prima oară pneurile pe care le vor utiliza anul viitor.

"Odată cu finalul campaniei europene ne îndreptăm acum spre Abu Dhabi, care va fi primul indicator pentru noi. Este un mare pas în necunoscut, dar credem că avem o fundaţie solidă de produse pe baza cărora să înregistrăm progrese după mai puţin de 3 luni", a adăugat el.

Prima sesiune de teste a echipelor de Formula 1 cu noile pneuri Pirelli va avea loc în perioada 19-20 noiembrie pe circuitul Yas marină din Abu Dhabi.

Pentru aceasta sesiune, Pirelli va aduce pneurile soft şi medium.

Via | Pirelli

Comentarii (1)

  • Pirelli
    tinind cont ca este o echipa italiana....probabil Ferrari va avea pneuri mai performante:)...
    Am glumit.
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru