Pirelli anticipează doar strategii cu o oprire la boxe la Monza

de Daniel Popescu
Duminica, 09.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pirelli a explus posibilitatea ca piloţii să efectueze două opriri la boxe în cursa de la Monza, întrucât pneurile medium şi hard rezistă mai mult decât aşteptările iniţiale.

Cu siguranţă strategiile vor fi cu o singură oprire.

Paul Hembery
Director Pirelli Motorsport
Oficialii Pirelli au susţinut înaintea Marelui Premiu al Italiei că anticipează strategii cu două opriri la boxe pe parcursul zilei de duminică.

Totuşi, după analizarea comportamentului pneurilor medium şi hard în antrenamente, producătorul italian a dezvăluit că pneurile medium şi hard sunt suficient de rezistente pentru a garanta o strategie cu o singură oprire la boxe pentru toţi piloţii.

"Cu siguranţă strategiile vor fi cu o singură oprire, pentru că nivelul degradării este foarte lent. În prima sesiune de antrenamente am avut câteva probleme cu pneurile dreapta-faţă în virajul Parabolica. Dar după câteva modificări degradarea a fost foarte mică şi suntem destul de aproape pentru a face o cursă întreagă cu un singur set de pneuri hard."

"Aşa că strategiile vor fi cu o singură oprire. Există o diferenţă de 0.3-0.5 secunde între cele două componente, iar degradarea pneurilor hard a fost minimă.

Pneurile medium încep să se degradeze după 12-14 tururi, aşa că este o soluţie conservatoare comparativ cu unele curse din acest an", a declarat Paul Hembery, directorul departamentului de motorsport al Pirelli.

La începutul sezonului, Pirelli şi-a propus ca la fiecare cursă piloţii să efectueze în medie doua opriri la boxe pentru schimbul de pneuri, scopul fiind diversificarea strategiilor şi creşterea spectacolului de pe circuit.

Via Autosport

Comentarii (1)

  • Pirelli anicipeaza pe draq,daca aceleasi pneuri de aceeasi specificatie functioneaza diferit,ce pix de strategie sa folosesti?Habar nu au ce si cum va fii,sa vezi cand se vor revolta echipele si o sa le ceara raspunsuri....o sa clacheze cu "alchimia" asta a lor....abia astept,asta nu i spectacol,e mai mult loterie !!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru