Pirelli anticipează două opriri la boxe la Monaco

de Daniel Popescu
Marti, 21.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pirelli consideră că piloţii vor efectua câte două opriri la boxe în cursa de la Monte Carlo, însă nu exclude apariţia unor strategii alternative.

Esential 2 este numarul opririlor la boxe anticipate de Pirelli pentru cursa de la Monaco
Pirelli va furniza echipelor pneuri de compoziţie supersoft şi soft cu ocazia Marelui Premiu al statului Monaco care debutează joi cu primele două sesiuni de antrenamente libere.

Întrucât circuitul stradal nu este foarte solicitant pentru pneuri, Pirelli anticipează că piloţii vor efectua câte două opriri la boxe pe parcursul cursei de duminică.

"La Monaco ne aşteptăm la o medie de două pitstopuri pe monopost, pentru că Monaco este un circuit care degradează foarte puţin pneurile, în contrast cu ultima cursă de la Barcelona. Totuşi, asta nu face cursa mai puţin strategică, întrucât în trecut am văzut piloţi încercând strategii complet diferite şi terminând foarte aproape de lideri."

La Monaco ne aşteptăm la o medie de două pitstopuri pe monopost.

Paul Hembery
Director Pirelli Motorsport
"Monaco este un circuit recunoscut pentru dificultatea de a depăşi, astfel că strategiile vor deveni mai importante decât de obicei şi echipele vor folosi tactici pentru a îmbunătăţi poziţiile de start", a declarat Paul Hembery, directorul departamentului de motorsport al Pirelli.

Anul trecut, toţi piloţii care au terminat cursa în primii 10 au optat pentru o strategie cu o singură oprire la boxe.

Monaco este ultima cursă în care piloţii vor concura cu actualele pneuri înainte ca Pirelli să efectueze mici modificări pentru a îmbunătăţi securitatea acestora.

Via Pirelli

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru