Pirelli anunţă tipurile de pneuri pentru ultimele trei curse

de Daniel Popescu
Marti, 16.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pirelli a dezvăluit marţi specificaţiile cauciucurilor pe care le va furniza în ultimele trei curse ale sezonului, pneurile medium urmând să fie prezente în fiecare dintre acestea.

Pirelli a stabilit pneurile cu care vor concura cei 24 de piloţi din Formula 1 pe parcursul ultimilor trei Mari Premii din acest sezon, decisive în lupta pentru titlul mondial.

Astfel, producătorul italian va oferi pneurile soft şi medium în etapa programată pe circuitul din Abu Dhabi la începutul lunii noiembrie, înainte de a miza pe cauciucurile medium şi hard pe noul circuit de la Austin, Texas.

Decizia de a furniza în Statele Unite cele mai dure tipuri de pneuri a fost luată ca măsură de precauţie după ce inginerii Pirelli au considerat că circuitul este unul foarte solicitant pentru pneuri. În plus, italienii nu au punct de referinţă concret, întrucât acesta va fi primul sezon în care Formula 1 ajunge pe acest circuit.

Urmareste Automarket
Tot pneurile medium şi hard vor fi oferite şi în cursa de la Interlagos care va încheia sezonul, întrucât şi acest circuit este unul solicitant.

Din punct de vedere statistic, McLaren este echipa care a obţinut cele mai bune rezultate cu pneurile medium şi hard: două victorii şi un pole position în precedente Mari Premii în care aceste cauciucuri au fost furnizate: Malaysia, Belgia şi Italia.

Via Pirelli

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru