Pirelli ar putea modifica pneurile în urma penei suferite de Hamilton în Bahrain

de Daniel Popescu
Miercuri, 24.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pirelli a dezvăluit că ar putea modifica structura pneurilor în urma penei misterioase suferite de Lewis Hamilton în Bahrain, întrucât nu ştie precis care a fost cauza deteriorării acestuia.

Esential 200 de grade Celsius este temperatura la care a ajuns pneul lui Hamilton din cauza unei bucati de metal
Lewis Hamilton a pierdut orice şansă la un rezultat pozitiv în Marele Premiu al statului Bahrain după ce a suferit o pană misterioasă în antrenamentele de sâmbătă. Defecţiunea a condus la deteriorarea suspensiilor, înlocuirea cutiei de viteze şi retrogradarea pe grila de start a pilotului Mercedes.

Iniţial, Pirelli a afirmat că defecţiunea a fost produsă de un obiect metalic, mai ales că Giedo van der Garde a suferit o problemă similară în acelaşi timp, însă producătorul italian a dezvăluit că este posibil ca adevărata cauză să fie alta.

"Trebuie să analizăm mai mult pneul lui Hamilton pentru a înţelege ce s-a întâmplat, pentru că nu suntem cu adevărat siguri. Cu excepţia supraîncălzirii, există foarte puţine dovezi despre ceea ce s-ar fi putut întâmpla. Singurul lucru pe care îl avem este că van der Garde era în spatele lui Hamilton şi a avut pneul tăiat în acelaşi timp.

Aşa că această defecţiune ridică unele semne de întrebare", a declarat Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport.

Analiza iniţială realizată de Pirelli în laboratorul mobil din Bahrain a evidenţiat că pneul lui Hamilton s-a supraîncălzit la peste 200 de grade Celsius. Pirelli va transporta însă pneul în cauză la sediul central de la Milano pentru o analiză amănunţită, iar în cazul în care va descoperi o altă cauză pentru incident este posibil ca italienii să modifice cauciucurile.

"Vom lua toate componentele în parte şi vom face o analiză de laborator completă. Asta fie va confirma ce am descoperit anterior, fie ne va face să realizăm că trebuie să implementăm unele schimbări. Va fi o analiză completă şi tratăm cu seriozitate fiecare incident", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (3)

  • va fi ca si la anvelopele defecte pe care le trimiti in garantie: "din pacate defectiunea se datoreaza folosirii neadecvate si este exclusa de la garantie".
    2 1
  • Daca nu i se intampla si lui van der Garde as fi crezut ca Hamilton a scos untul din ele... fapt care se poate intampla destul de usor la cum piloteaza Hamilton :).
    3 1
  • si Massa ?
    cel putin una din cele 2 dejantari ale lui a avut o cauza...inexplicabila!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru