Pirelli: "Exploziile pneurilor nu au fost cauzate de noul proces de lipire a componentelor"

de Daniel Popescu
Luni, 01.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pirelli a exclus posibilitatea ca exploziile pneurilor de la Silverstone să fi fost provocate de noul proces de lipire a componentelor de cauciuc.

Putem exclude că noul proces de lipire care a fost introdus în această cursă este cauza defecţiunilor pneurilor pe care le-am văzut duminică.

Paul Hembery
Director Pirelli Motorsport
Pirelli a furnizat în Marele Premiu al Marii Britanii pneuri care au beneficiat de o nouă modalitate de lipire a componentelor, decizie luată după ce echipele au refuzat schimbarea benzii metalice cu kevlarul utilizat anul trecut pentru a evita delaminarile din primele curse ale sezonului.

Inevitabil, s-a speculat că noul proces de lipire ar putea fi responsabil pentru apariţia celor patru explozii de cauciucuri de pe parcursul cursei, însă producătorul italian a exclus această ipoteză.

"Putem exclude că noul proces de lipire care a fost introdus în această cursă este cauza defecţiunilor pneurilor pe care le-am văzut duminică. Ar putea avea legătură cu anumite aspecte ale acestui circuitul care au un impact asupra ultimei specificaţii de pneuri pentru 2013.

Dar în acest moment nu vrem să speculăm, vom lua toate dovezile pentru a afla ce s-a întâmplat şi pentru a adopta paşii necesari", a precizat Paul Hembery, directorul departamentului de motorsport al Pirelli.

Pirelli este sub presiunea de a veni rapid cu o soluţie în special din cauza faptului că Marele Premiu al Germaniei de la Nurburgring va avea loc în 7 iulie. 

Comentarii (3)

  • Fan F1
    Idea de baza este ca ceea ce se intampla in acest moment in Formula 1 nu tine de constructia pneurile cat tine de prostul managament demonstrat de cei de la Pirelli. In sesiunile de teste au testat ceva, nici acolo n-au mers la maxim, pentru ca deh fiecare echipa incearca sa ascunda chestii. Plus in sesiunile de antrenamente nici acolo nu merg la maxim pentru ca n-au destule seturi. Iar testul al celor de la Mercedes a pus capac, pentru ca deh nu au fost pedepsiti pentru un test considerat ilegal. Sunt curios daca cei de la Mercedes vor cere acuma sa participe la testul pilotilor tineri, daca vor fi acceptati o sa fie cea mai tare comedie a ultimilor ani. Pariez ca cei de la Mercedes vor incepe iarasi cu amenintarile de retragere, daca nu vor participa la acel test. Si evident Pirelli si FIA nu fac nimic pentru ca deh nici nu-s capabili sa-si faca treaba. Nici FIA si nici Pirelli nu au oameni capabili sa-si faca treaba, ca discute cu echipele sau sa gandeasca strategii alternative in cazul ivirii unor astfel de probleme. Ce comedie este Fomula 1 in aceste momente loool!
    21 3
  • unde este banda metallica din pneu (din moment ce pneurile nu s-au schimbat deloc de la inceputul anului), eu nu am vazut-o nici la una din masinile cu probleme la silverstone.
    9 0
  • mirel_f1
    de cand au venit pirelli in f1 eu un ul nu am avut incredere an iei,sincer mai bine ramineau michelin sau brigestone.macar acuma dupa cursa din Anglia sa se ia masuri daca nu sunt capabili sa fie exclusi sa vina alt brand in locul lor..
    6 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru