Pirelli, încântată de rezultatele ultimului test cu pneuri de F1

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 02.09.2010
Pirelli susţine că şi-a devansat deja programul de dezvoltare al pneurilor pentru sezonul 2011, în urma testelor din această săptămână de la Paul Ricard.

Pirelli a efectuat în această săptămână două zile de teste pe circuitul Paul Ricard din Franţa pentru a evalua pneurile pe care le va produce pentru Formula 1 începând de anul viitor.

Alegerea circuitului a avut la baza faptul că acesta permite crearea mai multor configuraţii diferite, iar rezultatele obţinute de pilotul de teste Nick Heidfeld la volanul monopostului Toyota TF109 au fost încurajatoare. În plus, producătorul italian susţine că este deja în avans cu programul de dezvoltare pentru pneuri, în primul rând datorită feedback-ului primit din partea lui Heidfeld.

"Suntem foarte mulţumiţi de progresele pe care le-am făcut până acum, care de fapt ne pun puţin în avans comparativ cu unde ne aşteptam să fim în acest moment. Am muncit la un program iniţial de dezvoltare care ne-a oferit o înţelegere folositoare a performantei prototipurilor noastre de pneuri într-o gamă diversificată de condiţii, viraje şi viteză. Am fost foarte încurajaţi de ceea ce am văzut până acum şi în acest sens ne-au ajutat atât feedback-ul clar şi precis al lui Heidfeld, cât şi diferitele posibilităţi oferite de circuitul de la Paul Ricard", a declarat Paul Hembery, directorul departamentului de motorsport al Pirelli.

Pirelli a câştigat contractul pentru furnizarea pneurilor în Formula 1 pentru trei ani, corespunzători sezoanelor 2011-2013.

Via | Pirelli

Taguri: Heidfeld, Pirelli, test

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru