Pirelli: "Piloţii vor putea forţa pneurile la Spa-Francorchamps"

de Daniel Popescu
Luni, 27.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pirelli susţine că piloţii vor avea posibilitatea să forţeze limitele pneurilor în Marele Premiu al Belgiei, chiar dacă acestea sunt recunoscute pentru degradarea rapidă.

Pirelli, unicul furnizor de cauciucuri din Formula 1, anticipează că pneurile nu vor avea un impact major asupra performanţelor piloţilor în Marele Premiu al Belgiei de la sfârşitul acestei săptămâni. Paul Hembery, directorul departamentului de motorsport al producătorului italian, consideră că pneurile medium şi hard sunt suficient de durabile pentru a permite piloţilor să forţele la maxim limitele monopostului.

"Din punct de vedere al pneurilor este cu siguranţă unul dintre cele mai solicitante circuite de pe parcursul anului prin prisma vitezelor mari şi a forţelor extreme implicate. Nominalizarea pneurilor medium şi hard va permite piloţilor să forţeze de la început până la sfârşit, aşa cum a şi fost gândit circuitul de la Spa", a declarat britanicul.

Urmareste Automarket
Pe de altă parte, Pirelli anticipează că şi a doua jumătate a sezonului va oferi rezultate la fel de surprinzătoare ca şi prima parte, motiv pentru care evită să ofere pronosticuri cu privire la viitoarele rezultate obţinute de piloţi.

"În prima jumătate a sezonului am avut cel mai echilibrat şi competitiv start de an din istoria Formulei 1, aşa că aştept cu nerăbdare să văd ce se va întâmpla în restul anului 2012 şi ce progrese au făcut echipele pe parcursul pauzei de vară.

În acest moment grila este atât de echilibrată, în special în plutonul de mijloc, încât este imposibil să facem predicţii", a mai precizat el.

Via Pirelli

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru