Pirelli: "Pneurile care au provocat pana lui Rosberg nu vor mai fi utilizate niciodată"

de Daniel Popescu
Vineri, 20.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pirelli a minimalizat pana spectaculoasă suferită de Nico Rosberg în testele din Bahrain şi anunţă că acel tip de pneu nu va mai fi utilizat niciodată.

Monopostul Mercedes al lui Rosberg a fost echipat cu un pneu care a fost testat doar în laborator şi care nu va mai fi propus niciodată.

Pirelli
Comunicat de presa
Pirelli a oferit joi seară primele explicaţii pentru pana suferită de Nico Rosberg în timpul sesiunii de teste din Bahrain în timp ce pilota cu 320 km/h pe linia dreaptă a circuitului Sakhir.

Producătorul italian a încercat să minimalizeze incidentul, afirmând că a fost vorba despre un set de cauciucuri testate anterior doar în condiţii de laborator care nu vor mai fi oferite niciodată echipelor.

"Testele pentru pneuri din Bahrain au vizat câteva prototipuri inovatoare în termeni de structură şi compoziţii, cu obiectivul de a dezvolta cele mai potrivite soluţii pentru sezonul următor. Monopostul Mercedes al lui Rosberg a fost echipat cu unul dintre aceste prototipuri, un pneu care a fost testat doar în laborator şi care nu va mai fi propus niciodată. Prin urmare, siguranţa pneurilor furnizate pentru următorul campionat nu este în dubiu", precizează Pirelli într-un comunicat de presă.

Esential 4 echipe au participat la sesiunea de teste din Bahrain: red Bull Racing, mercedes, Ferrari si Toro Rosso
Mercedes a fost nevoită să renunţe la testele din Bahrain după pana lui Rosberg, întrucât monopostul a suferit câteva defecţiuni care nu au putut fi remediate din cauza absenţei componentelor de rezervă.

Pirelli susţine că va investiga cauzele penei şi va informa echipele despre rezultatele analizelor.

Sesiunea de teste din Bahrain din perioada 17-19 decembrie a avut un caracter secret, motiv pentru care cele patru echipe prezente (Red Bull, Mercedes, Ferrari şi Toro Rosso) şi Pirelli nu au furnizat alte informaţii despre desfăşurarea acestora. 

Via Pirelli

Comentarii (2)

  • JugaruGabi
    Da da... asta e calitatea lor. Sa ne scuteasca cu explicatiile astea ieftine.

    Au aruncat pneurile astea in sesiunea asta de teste sa vada efectul.
    Acum vor umbla la compozitii pentru a preveni scandalurile de anul trecut.
    2 6
  • Probabil tehnologia pentru acel pneu nu se preteaza pt regimurile de lucru din F1. Lucrurile nu trebuie privite tragic, mai ales ca este o sesiune de probe. Pirelli incearca, inca, sa gaseasca ceva nou si acest lucru e de aplaudat. Vad ca sunt multi care vor pneuri solide, eventual curse fara oriri la boxe. Le urez: somn usor!. Spectacolul si suspansul in sezonul 2013 a fost atat timp cat pneurile s-au degradat. Apoi nimeni nu l-a mai deranjat pe Vettel timp de 9 curse. Deci, dupa mine, Pirelli ar trebui sprijiniti pentru a gasi solutii.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru