Pirelli vrea teste suplimentare pentru pneuri în decembrie şi ianuarie

de Daniel Popescu
Sambata, 02.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pirelli speră să obţină acordul echipelor de a efectua câteva sesiuni suplimentare de teste pentru pneuri în decembrie şi ianuarie.

Sperăm să facem două teste în decembrie şi ianuarie cu un monopost de generaţie veche.

Paul Hembery
Director Pirelli Motorsport
Ameninţările celor de la Pirelli cu privire la o potenţială retragere din Formula 1 la sfârşitul acestui sezon au avut efectul scontat.

La capătul mai multor discuţii cu echipele, Pirelli se apropie de un acord pentru a obţine ceea ce propus: sesiuni de teste în decembrie şi ianuarie cu monoposturi de generaţie mai veche pentru a evalua noile cauciucuri pentru sezonul următor.

"Sperăm să facem două teste în decembrie şi ianuarie cu un monopost de generaţie veche şi există câteva idei bune despre ce am putea face înaintea sezonului", a declarat Paul Hembery, directorul departamentului de motorsport din cadrul Pirelli.

Producătorul italian a convins deja echipele să evalueze seturi de pneuri experimentale pentru anul viitor şi în cadrul celor două sesiuni de antrenamente de vineri din timpul Marelui Premiu al Braziliei.

Pirelli nu a semnat încă acordul final cu FIA pentru furnizarea pneurilor în sezonul următor, însă Hembery a dat asigurări că singura explicaţie este legată de cerinţele tradiţionale ale avocaţilor.

"Înţelegerea este gata cu adevărat, mai avem doar o ultimă parte cu FIA. Avocaţii se ocupă de asta, iar când se implică avocaţii lucrurile tind să dureze mai mult", a adăugat el.

Via GMM

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru