Pirelli: "Ne retragem din F1 dacă nu putem testa înaintea sezonului 2014"

de Daniel Popescu
Vineri, 25.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pirelli susţine că este pe punctul de a se retrage din Formula 1 dacă nu va putea efectua teste suplimentare înainte de prima sesiune de evaluare de la Jerez din ianuarie 2014.

Dacă nu putem testa, atunci nu vom fi capabili să furnizăm pneuri pentru anul viitor

Paul Hembery
Director Pirelli Motorsport
Pirelli este în plin proces de dezvoltare a pneurilor pentru sezonul 2014 al Formulei 1, însă este profund nemulţumită de faptul că nu are posibilitatea de a testa înainte de startul oficial al sesiunilor de evaluare în ianuarie 2014.

Producătorul italian susţine că este pe punctul de a se retrage din competiţie în cazul în care nu va avea oportunitatea de a evalua noile pneuri în mod corespunzător şi este dispusă să accepte inclusiv teste cu monoposturi din sezonul 2011.

"Trebuie să putem testa, altfel nu putem produce pneurile. Vrem doar o înţelegere de bun simţ în această privinţă, asta este tot ce dorim. Trebuie să testăm. Dacă nu putem, atunci nu vom fi capabili să furnizăm pneuri pentru anul viitor. Nu avem nevoie de multe teste."

"Nu suntem îngrijoraţi de structura pneurilor, dar trebuie să încercăm anumite concepte pentru compoziţii.

În cazul ideal vrem un monopost din 2014 cât mai repede, dar echipele se chinuie să fie pregătite pentru Jerez. Vrem ce este ce mai bun din ce rămâne, ceea ce ar însemna un monopost actual sau chiar unul din 2011", a declarat Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport.

Presiunile făcute de Pirelli vin ca urmare a schimbării regulamentului tehnic pentru sezonul 2014, când se anticipează că noile motoare turbo V6 de 1.6 litri vor fi mult mai solciitante pentru pneuri, în special în cazul celor de pe puntea spate. Potrivit unor surse citate de publicaţia Autosport, oficialii Pirelli consideră că nu merită să rămână în Formula 1 cu riscul ca imaginea companiei să fie afectată în cazul în care noile pneuri pentru 2014 nu sunt suficient de bune.

Într-o astfel de situaţie, Formula 1 ar intra în criza de timp pentru găsirea unui nou furnizor de pneuri într-un interval de numai trei luni. Michelin şi-a manifestat anterior interesul, însă timpul scurt ar putea influenţa semnficativ o decizie finală din partea producătorului francez.

Via Autosport

Comentarii (4)

  • Va pup...pa,pa !
    Va spunem la revedere,la revedeeeeerrreeee.... :))) !
    4 1
  • Fan F1
    Va multumim ca ne-ati ascultat!
    2 1
  • Astia ce dau vot negativ :
    Va e k altii nu mai schimba pneurile dupa placul BRB?!
    1 0
  • Fanii Newey sa nu fie foarte incantati de o eventuala retragere a celor de la Pirelli. S-ar putea ca alti producatori de pneuri sa avantajeze si alte monoposturi, nu doar monopostul lui Newey.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru