Michelin: "Termenul limită pentru a deveni furnizor de pneuri în F1 este octombrie"

de Daniel Popescu
Luni, 26.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Michelin va aştepta cel mult până la finalul lunii octombrie o decizie din partea FIA cu privire la numele furnziroului de pneuri în Formula 1 pentru sezonul 2014.

Trebuie să existe un timp când asta nu va mai fi posibil, pentru că avem nevoie de timp fizic pentru a produce pneurile.

Pascal Couasnon
Director Michelin Motorsport
Michelin a confirmat la sfârşitul săptămânii trecute că este interesată să revină în Formula 1 în calitate de unic furnizor de pneuri.

Pascal Couasnon, directorul departamentului de motorsport al producătorului francez, a dezvăluit într-un interviu pentru publicaţia Le Figaro că Michelin va aştepta un răspuns din partea FIA cel mult până la finalul lunii octombrie.

"Poziţia noastră este acum cunoscută. Dacă vor să vorbească, noi suntem pregătiţi. Trebuie să existe un timp când asta nu va mai fi posibil, pentru că avem nevoie de timp fizic pentru a produce pneurile. Până la sfârşitul lunii octombrie s-ar putea să fie prea târziu", a declarat el.

Formula 1 nu trebuie să schimbe pneurile după câteva tururi sau viraje, pentru că oferim o imagine frumoasă a unui produs important pentru industria auto.

Pascal Couasnon
Director Michelin Motorsport
În plus, Couasnon a reiterat faptul că Michelin ar reduce numărul opririlor la boxe în Formula 1, întrucât competiţia ar trebui să fie un exemplu de durabilitate pentru industria auto.

"Urmărim îndeaproape Formula 1, dar nu-mi place deloc modul în care este prezentată astăzi.

Mă dezamăgeşte şi aproape că mă enervează. Formula 1 nu trebuie să schimbe pneurile după câteva tururi sau viraje, pentru că oferim o imagine frumoasă a unui produs important pentru industria auto. Una dintre provocări este să mărim diametrul jantelor. Dacă F1 este pregătită să adopte jante de 18", vom face asta! Cu siguranţă ar fi o condiţie importantă în contract", a adăugat el.

Via SkySports

Comentarii (1)

  • mirel_f1
    foarte bine sa revina in f1 sunt mai buni ca pirelli
    12 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru