Presă: Hamilton a semnat cu Mercedes, Schumacher se retrage sau alege Sauber!

de Daniel Popescu
Vineri, 28.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton a semnat cu Mercedes şi va fi înlocuit la McLaren de Sergio Perez, potrivit presei britanice. Anunţul oficial va fi făcut vineri, iar Michael Schumacher va avea de ales între retragere şi Sauber.

Presa britanică anunţă în valuri că Lewis Hamilton a semnat un contract pe trei sezoane cu Mercedes, după mai multe luni de negocieri intense între Simon Fuller, managerul pilotului britanic, şi oficialii constructorului german.

Chiar dacă niciuna dintre cele două părţi nu a confirmat încă informaţiile, un anunţ ofiical pe marginea acestui subiect este aşteptat până la finalul zilei de vineri, 28 septembrie.

Potrivit speculaţiilor, Mercedes i-a oferit în cele din urmă lui Hamilton un contract pe trei sezoane în valoare totală de 100 de milioane de dolari, însă principala motivaţie a pilotului pentru schimbarea echipei a fost perspectiva de a avea un monopost mai bun din partea constructorului german datorită prezenţei reputatului inginer Ross Brawn.

Unele surse afirmă că Hamilton a primit garanţia că va fi pilotul numărul 1 al echipei, urmând să fie sprijinit în permanenţă de Nico Rosberg, care are deja contract pentru sezonul următor.

PEREZ LA McLaren

Urmareste Automarket
De asemenea, presa internaţională susţine că McLaren a semnat deja un contract cu Sergio Perez, care ar urma astfel să părăsească Sauber şi să devină noul coechipier al lui Jenson Button. Iniţial, o astfel de colaborare a fost considerată aproape imposibilă din cauza faptului că pilotul mexican face parte din academia de Piloţi a celor de la Ferrari, însă refuzul lui Luca di Montezemolo de a-i oferi un loc în cadrul Scuderiei pentru 2013 l-a împins pe acesta în braţele McLaren.
Anunţul oficial este aşteptat de asemenea pentru ziua de vineri, 28 septembrie.

SCHUMACHER, INTRE SAUBER SI RETRAGERE

În urma acestor permutări, septuplul campion mondial Michael Schumacher se află în faţa unei decizii dificile. Întrucât nu mai are loc la Mercedes în 2013, germanul are de ales între retragerea din competiţie şi semnarea unui contract cu Sauber ca înlocuitor pentru Perez.

De altfel, Sabine Kehm, managerul lui Schumacher, a purtat o lungă discuţie în public cu şeful Peter Sauber şi CEO-ul Monisha Kalternborn cu ocazia Marelui Premiu al statului Singapore. Totuşi, decizia de a semna cu Sauber este îngreunată de profilul mai mic al echipei elveţiene şi de şansele aparent reduse de a lupta pentru victorii.

Via Reuters, BBC Sport, SkySports, Autosport, Daily Telegraph, The Guardian

Comentarii (12)

  • Dar Massa? Se mai aude ceva de el?
    2 5
  • In acest momentul se pot specula urmatoarele mutari:

    Massa >> Sauber/Renault//Caterham/out
    Perez >> McLaren/Ferrari
    Schumacher >> Ferrari/out
    Rosberg >> Ferrari/McLaren
    Raikkonen >> McLaren/Ferrari
    ...
    1 10
  • Se pare ca McLaren l-au confirmat deja pe Perez.
    3 2
  • ayrton4ever
    era de asteptat, dupa cum am spus cu ceva vreme in urma dar bineinteles ca am fost contrazis :)
    6 6
  • Ctlnmihai
    @Mercedes: Si acuma se pune intrebarea... cu ce motoare vor merge cei de la McLaren, pentru ca in acest moment Mercedes nu mai are nici un intereses in a le vinde aceste motoare. Iar McLaren nu-si permite alte motoare in acest moment, pentru ca nici Renault si nici Ferrari nu cred ca ar dori sa le furnizeze.

    Sper ca Ferrari sa faca pasul si sa-l aduca pe Schumacher la ei, Massa este termina ca pilot iar Schumacher cred ca are toate sansele sa faca o treaba de 5 ori mai buna ca acesta. Lasand la o parte toate problemele tehnice, cred ca Schumacher s-a descurcat admirabil, mult peste ceea ce Rosberg poate sa faca.
    20 2
  • GrosJan
    treaba de 5 ori mai buna. Atunci garantat peste alonso. Nu ar fi chiar exclus, si alonso e destul de batranel.
    6 11
  • Ar fi tare sa vedem stirea cum ca Shumi sar duce la Ferrari.
    9 3
  • cosmin
    ar fi bine sa se retraga de la echipa care a facut istorie adica ferrari
    12 3
  • Imi doresc tare mult sa revina schumi la ferrari..si e posibil, in situatia actuala..deja ma uit de bilete pentru monza, anul urmator!
    7 3
  • x_zone
    si eu vreau ca schumi el tractoristo sa ajunga inapoi la ferrari sa il vad din nou la adevarata lui valoare de un neica nimeni :))
    1 5
  • marian
    x_zone:din pacate nu o sa ai placerea asta(pt mai mult ca sigur Schumacher se retrage la sf anului),in schimb poate vom avea noi bucuria sa-l vedem pe tractoristul tau in mercedes-ul de pana acum.o sa ma uit la cateva curse anul viitor doar pt asta
    1 1
  • HAM a luat o decizie gresita cred... A lasat performanta pentru bani iar acest lucru se va vedea. In afara de situatia in care Mercedes vor face "minuni" la monopostul de anul viitor, HAM va avea ceva probleme...
    Sa nu uitam ca este un pilot extrem de rapid dar pentru rezultate trebuie sa plece din primele pozitii ale grile de start...
    Cat despre MSC, poate il vom vedea la Ferrari...cu 2 dezvoltatori de monopost, poate vor reusi mai mult decat acum...
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru