Presă: Hamilton, "şocat" de salariul prea mic oferit de McLaren

de Daniel Popescu
Vineri, 14.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Presa britanică susţine că Lewis Hamilton este şocat de salariul oferit de McLaren şi că este tentat să accepte oferta de la Mercedes datorită prezenţei lui Ross Brawn în echipă.

Publicaţia britanică Autosport a relatat în ediţia de joi că McLaren îi pregăteşte o ofertă mai bună lui Lewis Hamilton în cadrul contractului pe care i-l propune pentru anul viitor, însă Daily Mail a dezvăluit vineri că salariul propus a trezit nemulţumirea pilotului, întrucât nu este nici măcar la nivelul salariului câştigat în prezent.

"Înţelegem că fostul campion mondial a fost şocat de decizia celor de la McLaren de a nu-i oferi nici măcar actualul salariu, mai ales că principalul impediment (n.r - în negocieri) este considerat a fi subevaluarea drepturilor sale de imagine, întrucât trebuie să semneze cu armata de sponsori a echipei", precizează Daily Mail.

În acest sens, publicaţia susţine că Hamilton se îndreaptă din ce în ce mai mult spre Mercedes, echipă care îi oferă 20 de milioane de lire sterline pe an şi mai multă libertate în alegerea sponsorilor.

Urmareste Automarket
Chiar dacă Mercedes a obţinut o singură victorie în Formula 1 de la revenirea în 2010, Hamilton este tentat să accepte oferta datorită prezenţei la echipa a lui Ross Brawn, fiind încrezător în abilitatea britanicului de a dezvolta un monopost capabil să lupte pentru titlul mondial.

"Înţelegem că Hamilton este satisfăcut că, datorită prezenţei lui Ross Brawn la cârmă şi a spriijinului unuia dintre cei mai mari constructori ai planetei, Mercedes îi poate oferi un monopost capabil să-i îndeplinească visul de a egala recordul de trei titluri mondiale deţinut de Ayrton Senna", mai precizează sursa citată.

Se vehiculează că ultima rundă de negocieri dintre Hamilton şi McLaren va avea loc pe parcursul săptămânii viitoare, înainte de Marele Premiu al statului Singapore.

Via SkySports

Comentarii (27)

  • salut, Ross Brawn nu e german, e englez. cheers ;)
    12 2
  • da este englez dar echipa este germana cel putin in acte , sediul echipei de F1 Mercedes este in anglia
    3 5
  • cred ca hamilton ar trebui sa aibe un salariu echivalent cu cel al lui alonso... sau macar pe acolo...
    9 19
  • Sper sa plece...oricum il au pe Button care sa o ii "zdrobeasca" pe Alonso si Vettel in 2013.
    8 28
  • @Davidenko : sa intelegem ca esti unu dintre cei trei magi de prezici cu atat pofta viitorul? Inca nu sti care ii castigatorul de anu asta da sti cine o sa fie la anu .... daca castiga de anu asta Butonu? ce te faci? Grow up kid!!!
    0 0
  • Da Davidenko,ai dreptate Button tota cariera a dormit si acuma se trezi invigator( e la pensie) Hamilton are tot dreptula la un salariu mai mare sau echivalent,dar pina la urma trebuie sa plece.
    13 5
  • si daca fac rocada - ham la mercedes si sch la mclaren?:)
    7 4
  • Il au pe Button care o sa le aduca o gramada de titluri..nu au nevoie de MSC.
    6 14
  • Din liceul de economie pe care l-am facut stiu pretul minim al unui bun este pretul materialului(-lelor) din care este confectionat bunul la care se mai adauga taxele pentru a-l aduce in circuitul civil iar pe langa asta se mai adauga o suma echivalenta cu interesul cumparatorului de a cumpara bunul respectiv. In cazul lui Ham, daca suma oferita(pretul) a scazut tind sa cred ca valoarea lui a scazut larandu-i dar cel mai important lucru de scos in vedere e interesul celor de la McLaren de a-l "cumpara".
    3 0
  • Buna poza ati ales: arata ca unu' atat de socat incat nu mai are aer si respira pe gura tinandu-se de bara pentru a nu-si pierde echilibrul. :))
    3 0
  • Frumos ar fi din partea lui sa nu-si mai dea si sa nu-si mai hotarasca el valoarea! Eu unul asa procedez: ii las pe ceilalti sa-mi dea verdictul, celor cu care sunt de acord le multumesc zambindu-le iar celorlalti le sunt indiferent dar nu le intorc spatele. El procedeaza exact invers, ba mai mult: tot stand in mijlocul celor de la McLaren si cerand mai multi bani si mai multe servicii e mai rau ca un protestatar aflat la Parlament cerand o pensie sau un salariu mai mare.
    3 0
  • blabla
    Schumacher nu va ajunge in viata lui McLaren.
    Cat despre Button... sa fim seriosi. Daca are cea mai buna masina - castiga, daca masina nu merge asa cum vrea el - nu intra in top 10. Button stie sa castige doar cu cea mai buna masina(2009).
    Apoi Hamilton are pretentii mult prea mari. Ar fi momentul ca cineva sa-i bage mintile in cap, si sper s-o faca McLaren. Cat despre oferta celor de la Mercedes, nu cred ca este atat de mare. Iar daca Schumacher ramane, cuvantul sau va cantari foarte mult.
    2 1
  • x_zone
    aici se vede valoarea McLaren, de-asta nu castiga nici titluri, pentru ca sunt scartari sau poate chiar saraci, nu stiu... fara Hamilton se vor duce de rapa,... cu siguranta mercedes gp va ajunge sa se bata la victorii cu hamilton, merita o echipa care sa ii acorde toata atentia nu sa ii obtureze drumul spre victorii asa cum cei de la mclaren nu sunt in stare sa ii stranga piulitele la roti... mai au si pretentii, valorile merita atentie maxima.
    5 8
  • McLaren au vazut ca Button poate fi la fel de bun ca Hamilton. Avand alternativa e usor de renuntat la unul din piloti. Poate chiar vor sa puna in practica strategia Ferrari aceea de a sprijini din start doar un pilot.
    3 0
  • GrosJan
    Eu unul ma bucur dintr-un singur motiv: plecarea unui pilot de la o echipa de varf determina de obicei mutari si la celelalte. Astfel ajung coechipieri piloti despre care ma intrebam care e mai bun. Bine, un Ham tanar cu un Schumacher de patrujdă ani nu e o comparatie relevanta, dar daca ajunge kimi la McLaren cu Button poate fi.
    0 0
  • admine
    mei admin, pe ce motiv OBIECTIV ai sters commurile mele?
    0 0
  • mobius
    Poate ca nu merita mai mult. Oricum ar fi, are posibilitatea, este adevarat limitata, de a-si cauta ceva mai bun. Ii doresc succes.
    2 1
  • marian0904
    Nevoile fiecarei echipe vor dicta, ca de obicei, in piata. Mercedes GP are nevoie de un pilot de top, iar McLaren vrea sa dea mai putini bani pe Ham. Asa ca Mercedes il ia pe Ham (daca are banii pe care-i cere el), iar McLaren alege din pilotii tineri care au confirmat (Perez, Maldonado)
    0 0
  • GrosJan
    Daca McLaren nu au bani pentru un pilot de top, ei bine, e inceputul decaderii pentru ei. Mercedes nu le va mai furniza motoare gratis iar ei deja incep sa numere banutii. Acum sa fim seriosi, nici Alonso nu merita megasalariul daca privim doar din punct de vedere al performantei. Dar el, ca si schumacher este platit pe ochi frumosi de sponsor.
    1 2
  • @GrosJan, asa e: "Alonso nu merita megasalariul daca privim doar din punct de vedere al performantei", performanta ce consta in clasarea lui in fruntea clasamentului la o diferenta de zeci de puncte, diferenta de 133 de pcte dintre el si coechipierul sau, numirea sa (pana in cursa anterioara) ca fiind pilotul cu cele mai multe victorii obtinute in acest an, obtinute la bordul unui monopost ce-a necesitat numeroase imbunatatiri pentru a fi cat mai aproape de nivelul de performanta al celor de la McLaren si Red Bull principalii rivali ai echipei Ferrari si daca nu ma insel chiar si Lotus a devenit o amenintare. Deci, ce sa mai... :)) Alonso n-a reusit decat "un rahat" de perfomanta greu de acceptat de tine si alti "nu-spun-ce" ca tine. :))
    2 0
  • GrosJan
    e vorba de ultimii ani ... in care au luat altii titlurile INCLUSIV din vina lui Alonso. Anul asta, nu se stie. Alonso deja a ratat o victorie importanta cursa trecuta desi a avut cea mai buna masina. Deci ...
    Zecile de puncte avans nu mai sunt asa relevante ca in anii in care se luau doar 10 puncte pentru o victorie. In plus victoriile sunt foarte bine rasplatite acum, nu constanta, deci o veste proasta pentru Alonso.
    0 0
  • A ratat victoria din cursa precedenta dar rogu-te a-mi spune: te dor degetele, ti-e lene sau te-ar durea sufletul daca ai scrie de pe ce pozitie a plecat si pe ce loc a ajuns. Sa ma ierte Dumnezeu ca va fac zile amare dandu-va cu adevarul pe fata si-n hohote de ras mai ales cand va vad spunand "cea mai buna masina..." =)) Pe cat de corect si adevarat e proverbul ala "cine se pune cu prostii acela e si mai prost" pe atat de corect e sa va spun voua "nu-spun-ce" ca cine se pune/framanta cu un "tractorist"(cum il numiti voi pe Alonso) acela e si mai tractorist. :))
    2 0
  • GrosJan
    A plecat din spate din cauza lui. O etapa de campionat nu se reduce doar la cursa. Si Kimi a plecat prea din spate la Suzuka in 2005, dar a castigat. Perez de unde a plecat?
    0 0
  • Din cauza lui s-a defectat acea piesa de la suspensie? :)) Vorbim de campionatul din 2005 sau 2012? :)) Daca te vei infunda in trecut baiete o sa uiti sa-ti traiesti prezentul....Da, Perez a plecat de unde a plecat, cu aceleasi pneuri, aceeasi strategie? :)) Hai, te roaga tata: ia-ti un fasconal, fa-ti o cafea si calmeaza-te! ;)
    0 0
  • GrosJan
    da, din cauza lui. Am mai discutat asta. A luat-o pe aratura si a stricat suspensia. In legatura cu Perez: pastrarea pneurilor fac parte din joc. Ai fi spus si tu asta ... daca era vorba de Alonso nu Perez.
    0 1
  • face*
    0 0
  • 1)-"Sergio Perez a repetat duminică prestaţia senzaţională de la Marele Premiu al Malaysiei şi a terminat pe locul doi după ce a plecat doar de pe poziţia a 12-a, la capătul unei strategii inteligente prin care a optat pentru pneuri medium în finalul cursei."-sursa http://formula1.automarket.ro/stiri/hamilton-perez-nu-a-fost-o-amenintare-ci-mi-a-facut-un-favor-46623.html
    deci nu din cauza modului in care si-au pastrat pneurile ci din cauza felurilor diferite de pneuri: tari-Alonso, mediu-Perez
    2)"Alonso nu şi-a putut ascunde dezamăgirea la finalul calificărilor, însă speră să recupereze poziţii în cursă. "Ceva s-a rupt la monopost în Q3. Nu am avut timp să remediem problema, aşa că am ieşit pe circuit să vedem dacă putem învinge pe cineva, dar din păcate nu am fost capabili."-asa deci cu problema la suspensia spate a iesit pe circuit sperand ca poate obtine macar un loc 9 sau 8, in niciun caz problema n-a aparut pe parcursul turului rapid pe care incerca Alonso sa-l faca in Q3. Sursa: http://formula1.automarket.ro/stiri/alonso-a-pierdut-cel-mai-usor-pole-position-din-cauza-unei-46610.html
    Hai, contrazice-l te rog pe Daniel Popescu cu aceleasi idei pe care mi le prezinti mie! Sper ca te vei satura in final de ce scoti pe gura! ;)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru