Presă: Hamilton vrea un salariu de 25 de milioane de euro în 2013

de Daniel Popescu
Marti, 28.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton a solicitat un salariu anual de 25 de milioane de euro şi bonusuri de performanţă pentru a rămâne la McLaren şi în sezonul 2013, potrivit presei franceze.

Esential 25 de milioane de euro este salariul solicitat de Hamilton la McLaren pentru 2013
Lewis Hamilton a avut trei runde de negocieri cu oficialii McLaren cu privire la prelungirea contractului pentru sezonul 2013, iar ambele părţi sunt încrezătoare în semnarea unui nou acord, însă au refuzat să ofere detalii de natură financiară.

Publicaţia franceză Sportune susţine însă că pretenţiile lui Hamilton se ridică la 25 de milioane de euro pe an, la care se adaugă un bonus de un milion de euro pentru fiecare victorie, în limita a cel mult trei victorii. În plus, Hamilton solicită o clauză în contract potrivit căreia va putea pleca de la echipă în cazul în care nu va obţine cel puţin trei victorii într-un sezon. Potrivit sursei citate, durata contractului solicitat de Hamilton este de trei ani.

Pretenţiile lui Hamilton sunt cel puţin surprinzătoare în condiţiile în care singura sa alternativă reală este Mercedes AMG, şi aceasta numai în cazul în care Michael Schumacher nu-şi va prelungi revenirea în Formula 1.

De asemenea, McLaren l-a avertizat anterior pe Hamilton că nu îi poate oferi mai mulţi bani decât primeşte în prezent din cauza climatului economic nefavorabil, mai ales că există speculaţii potrivit cărora sponsorul principal al echipei, operatorul de telecomunicaţii Vodafone, intenţionează să nu-şi prelungească contractul care expiră la finalul anului viitor.

Via Sportune

Comentarii (3)

  • Cam mari pretentiile fata de rezultate!
    10 5
  • "..bonusuri de performanta..."iar pe coechipier dati-l d...u! =)) Uitati-va pe Animal Planet sa vedeti ce inimi bune au cimpanzeii... v-ar fi drag de ei cand i-ati vedea impartindu-si mancarea cu altii, dar de Hamilton va rog sa ma iertati dar n-am pic de stima ci doar recunostinta ca e un adversar strong.
    7 5
  • Eu zic ca sunt inventii ale presei. Apoi McLaren nu va accepta pretentiile lui Hamilton in conditiile in care e pe locul 4 in clasamentul general la aproape 40 de puncte de Alonso. Va inghiti sec si va accepta in continuare acelasi salariu. Schumacher nu cred ca se va retrage in 2012. Iar daca o va face cred ca va anunta la Spa...
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru