Presă: Raikkonen, dorit de Red Bull în F1 pentru sezonul 2012!

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 12.07.2011
Presa germană susţine că Red Bull Racing intenţionează să-l readucă pe Kimi Raikkonen în Formula 1 în 2012. Reacţia austriecilor: "Continuăm negocierile cu Mark Webber".

Publicaţia germană Bild a lansat marţi o ipoteză spectaculoasă în privinţa liniei de piloţi pe care o va folosi Red Bull Racing în sezonul viitor.

Potrivit sursei citate, campioana mondială intenţionează să semneze un contract cu fostul campion mondial Kimi Raikkonen, care concurează în prezent în Campionatul Mondial de Raliuri şi NASCAR. Bild susţine că planul lansat de Red Bull este 'top secret', însă afirmă că a aflat informaţia de la o sursă 'de nivel inalt' din cadrul echipei.

Informaţia vine la mai puţin de 24 de ore după ce Christian Horner, şeful Red Bull Racing, afirma într-un interviu acordat publicaţiei finlandeze Turun Sanomat că Raikkonen nu intenţionează să revină în Formula 1. "Kimi este un pilot grozav, dar cred că a lăsat Formula 1 în urmă", a precizat britanicul.

Speculaţiile privind revenirea lui Raikkonen în Formula 1 vin în contextul în care Mark Webber, al cărui contract cu Red Bull expiră la finalul sezonului, a refuzat insistent să respecte ordinele de echipa primite în finalul cursei de la Silverstone, preferând să-l atace pe coechipierul său Sebastian Vettel pentru a termina pe locul doi.

Red Bull şi-a manifestat nemulţumirea pentru atitudinea australianului, însă Horner susţine că acesta reprezintă în continuare prima opţiune pentru anul viitor.

Întrebat dacă evenimentele petrecute la Silverstone vor afecta negocierile pentru un nou contract, britanicul a replicat:

"Sper sincer că nu. Până la urmă este vorba despre echipă. Uneori pot să înţeleg că un pilot va fi frustrat dacă primeşte o instrucţiune, dar responsabilitatea mea este să mă asigur că echipa îşi optimizează rezultatul. Nu am fi avut niciun beneficiu dacă ambele maşini ar fi ajuns înapoi în garaj trase pe un camion", a mai precizat el.

Via | GMM | ESPNF1

Comentarii (13)

  • Kimi vs Vettel
    Ar fi tare! Multi dintre actualii fani ai lui Vettel de pe acest site ar avea o dilema...;)
    21 2
  • Vine Rai si-l praf pe Vettel. Cu toata sustinerea echipei!
    23 5
  • vise
    Kimi nu va mai reveni niciodata in F1, si chiar daca o va face, va fi un pilot de pluton.
    12 21
  • @cobra
    Mai vedem. Kimi e genul de pilot neconventional care dupa ani de pauza revine mai tare decat s-a retras. Talent are cu carul. Isi pierduse doar interesul.
    19 7
  • Firestarter
    @Red Bull
    Daca Webber nu asculta de ordinele de echipa cu atat mai putin o s-o fac Raikkonen. Si nu cred ca o sa vina pe un salariu de 5-6 milioane cat primeste Webber. Iar daca revine si o sa-l bata Vettel si restul pilotilor... o sa se ia de mana cu Schumacher...
    8 14
  • Firestarter
    @dmd
    Talent cu carul au cam toti pilotii din Formula 1, chiar daca intr-o plaja mai larga de "cu carul". Si la ce-i ajuta daca masina nu merge pe masura talentului lor? Iti spun eu, la nimic. Schumacher are talent dar greseste des, masina nu-i prea da satisfactie, Alonso are talent, de abia acum masina face progrese pe masura talentului lui. Hamilton are si el talent cu carul, dar si greseli la fel de multe, fie personale fie ale echipei si asa mai departe. Si Button, Di Resta, Sutil, Hulkenberg, Kobayashi, Massa si restul au talent cu carul, iar masinile lor zici ca sunt de jucarie. Iar in Formula 1 trebuie rezultate si mai putin talent. Sau poate un altfel de talent si nu din ala "cu carul".
    6 11
  • George
    prostii
    Acum nu mai e asa de usor de revenit. Pneuri noi, sisteme noi, multa munca pe simulatoare..il vedeti pe Kimi sa faca de astea? E adevarat a venit in F1 sarind etape dar atunci F1 era altfel. Daca Schumacher nu s-a adaptat inca de Kimi ce sa mai spun?Sanse 0. Daca vine in primul an il bate Vettel de nu se vede. Praf in ochi marca Red Bull. Poate vor sa puna presiune pe cineva...
    9 14
  • Daca revine o sa fiti uimiti. Se va descurca mai bine decat anticipati.
    14 7
  • Alexandru
    Nu stiu de ce il vedeti pe Vettel un pilot asa de slab. Ati uitat cum a castigat cu STR? Este pilotul momentului. Lumea sare in sus de bucurie cand iese pe 2! Kimi?Nici o sansa in fata lui Vettel! Masina Red Bull este facuta pentru Vettel.
    6 11
  • Kimi este mai bun ca Webber.S-ar adapta mai repede ca Schumi daca ar reveni si ar fi campionatul mult mai echilibrat cu doi piloti campioni mondiali la Red Bull.Eu sper sa vina ca o sa avem ce sa vedem.
    14 4
  • Kimi
    Parerea mea este ca Webber este peste Kimi la orice ora. Si ar fi o greseala din partea Red Bull sa renunte la Webber. Acum este pe fagasul cel bun, va fi cu Vettel pentru restul sezonului.
    6 12
  • hellboy
    Daca revine, primul an o sa fie un pilot mediu....
    Trebuie avut in considerare faptul ca s-au schimbat multe de cand finlandezul a plecat...
    Talent are, dar nu stiu daca a re motivatie, oricum, daca revine o sa fie interesant. In al doilea an, o sa-i faca zile fripte lui Vettel, cu toate ordinele de echipa, stiindu-se faptul ca el este un pilot cerebral, rece.
    Sper sa revina, dar nu ma astept la performante uriase din partea lui, deoarece nu-s copil sa cred ca mai poate fi in forma.
    Forzza Ferrari.
    1 3
  • Laurentiu
    kimi?
    daca revine la RBR o sa vedem spectacol si un duel cu vettel din care echipa o sa aiba de suferit pentru ca nu prea se pot face ordine de echipa cu cei doi piloti datorita caracterelor,asa ca red bull o sa continuie cu Webber sau altcineva care sa accepte rolul de locotenent
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru