Presă: Van der Garde va primi 15 milioane de dolari pentru a renunţa la contractul cu Sauber

de Daniel Popescu
Marti, 17.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sauber îi va oferi lui Giedo van der Garde o compensaţie financiară de 15 milioane de dolari pentru a renunţa la contractul pe care îl are cu echipa, anunţă presa internaţională.

Esential 15 milioane de dolari este sumna pe care o va primi Giedo van der garde pentru a renunta la contractul cu Sauber
Giedo van der Garde a câştigat în instanţă dreptul de a concura pentru Sauber în sezonul 2015 pe baza unui contract valabil care nu a mai fost respectat de echipă.

După ce Felipe Nasr şi Marcus Ericsson, piloţii anunţaţi de echipă pentru 2015, nu au participat la prima sesiune de antrenamente libere din Australia, Sauber şi-a continuat programul obişnuit după ce a ajuns la un acord temporar cu pilotul olandez pentru ca acesta să nu concureze în Australia.

După cursa de la Melbourne în care Sauber a obţinut un nesperat loc cinci prin Nasr, cele două părţi au reluat negocierile cu privire la situaţia pentru restul sezonului, iar publicaţia Motorsport susţine că în cele din urmă avocaţii au ajuns la un numitor comun. Sursa citată afirmă că van der Garde va primi o compensaţie financiară în valoare de 15 milioane de dolari pentru a renunţa la contractul valabil pe care îl are cu Sauber.

În cazul în care va fi confirmat, acordul va reprezenta o lovitură financiară pentru Sauber, care se confrunta cu o situaţie financiară precară.

De altfel, suma reprezintă aproximativ trei sferturi din banii pe care îi aduce Ericsson la Sauber prin intermediul sponsorilor personali din Suedia.

Via Motorsport

Comentarii (9)

  • Ha,ha,ha...
    Si uite cum a ajuns un sters fara mare viitor in F1 milionar,fara sa confirme sau sa iasa in evidenta!Bravo,nonvalorile cu banii,prostii cu munca...suna cunoscut ?! ;)
    8 12
  • Cred totusi ca cu astfel de miscari van der Garde isi pune cruce pe cariera sa in Formula 1. Sau poate ca era deja constient ca nu mai are sanse... Cine stie
    9 4
  • Daca tot a procedat astfel ar fi logic sa concureze si sa confirme ca isi merita locul la Sauber si implicit un volan in Formula 1, daca nu isi va lua banii si nu vom mai auzi de el.
    9 3
  • A procedat corect ! Avea un contract valabil si a fost ignorat cu aroganta ! Talentul este acolo insa nu la nivel de campion , insa asta nu este obligatoriu ca sa fi pilot .
    Urat din partea lor ca au incercat sa-l impiedice prin tot felul de "masuri de siguranta" , de aceea trebuia mers pana la capat . Cu 15 mil Eur acum poate deveni cineva cu adevarat - multi ani ar fi trecut pana facea asemenea bani si doar daca devenea campion spera la sume imense .
    16 2
  • Cred ca asta a fost miscarea de la inceput.foarte interesant cum doar dupa ce a semnat sauber cu 2 piloti s-a intentat procesul si s-a pronuntat instanta doar in australia.
    5 2
  • Cata celeritate la justitia din australia...daca intenta procesul in instantele din Ro astepta 2 ani primul termen. Probabil banii vor veni in transe.Va plati impozite, avocatii si impresarul...Nu cred ca va mai semna cineva cu el chiar daca are dreptate!
    0 0
  • Aici Sauber a gresit. Avea un contract valabil si a mai semnat doua contracte. Practic s-a pus singur in situatia de a da 2 scaune pentru trei .... piloti. Inteleg problemele financiare, dar trebuia rezolvata problema cu Van de Garde inainte de sfarsitul anului 2014. Astfel poat isi gasea si el un loc la alta echipa si nu mai putea ridica pretentii financiare. Dar in conditiile create de Sauber, nu ma mira situatia in care este.
    7 0
  • Giedo Van Der Garde a acceptat cele 15 milioane de $ si a declarat ca nu mai are niciun viitor in F 1.. O decizie inteleapta deoarece daca ar fi ramas in cadrul echipei Sauber probabil ca s-ar fi simtit ca Alonso in 2007 dupa afacerea Spy Gate
    3 1
  • dolari sau euro nu mai conteaza la asa suma
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru