Presă: Vettel a semnat un precontract cu Ferrari pentru 2014!

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 27.05.2012
Sebastian Vettel va pilota pentru Ferrari din sezonul 2014, iar Mark Webber îl va înlocui pe Felipe Massa anul viitor, potrivit unor informaţii din presa internaţională.

Presa internaţională a lansat în paddock-ul circuitului de la Monaco unul dintre cele mai spectaculoase zvonuri din ultima perioadă.

Publicaţia britanică The Independent susţine că a intrat în posesia unor informaţii potrivit cărora Sebastian Vettel a semnat un precontract cu Ferrari pentru sezonul 2014, înţelegerea urmând să fie confirmată doar dacă Scuderia va avea un monopost competitiv în acest sezon.

"Sursele sunt convinse că germanul a semnat o opţiune cu Ferrari pentru 2014, care va fi activată dacă forma competitivă a Căluţului Cabrat va fi stabilă în restul sezonului 2012", precizează sursa citată.

Punctul slab al ipotezei lansate de The Independent este că actualul contract al lui Vettel cu Red Bull Racing este valabil până la sfârşitul sezonului 2014, ceea ce ar însemna ca dublul campion mondial să-şi rezilieze înţelegerea. Chiar dacă acest lucru este întâlnit frecvent în Formula 1, este foarte posibil ca Red Bull să-i fi impus lui Vettel clauze de contract care să împiedice sau măcar să îngreuneze o plecare timpurie.

Totuşi, zvonurile sunt întărite şi de publicaţia The Times, care avansează ipoteza că Mark Webber îl va înlocui pe Felipe Massa la Ferrari în 2013 pentru un singur sezon pentru a se retrage în glorie înainte de sosirea la echipa a lui Vettel.

"Întrucât contractul lui Fernando Alonso este valabil până în 2016, se pare că Ferrari va avea un loc liber pentru un singur sezon, în cazul în care va alege să-l înlocuiască pe Massa.

Nu se ştie dacă opţiunea lui Vettel are vreo legătură cu asta, dar dacă va exista un loc vacant la Ferrari pentru 2013 Webber poate fi omul care să îl ocupe", precizează publicaţia britanică.

Informaţiile vin în aceeaşi săptămână în care presa britanică a dezvăluit că McLaren îi pregăteşte o ofertă de 100 de milioane de lire sterline pentru următorii cinci ani lui Lewis Hamilton, care ar putea fi tentat să-l înlocuiască pe Webber la Red Bull.

Via | SkySports

Comentarii (8)

  • In ziua de azi orice e posibil in F1...pana si Karthikeyan poate termina pe podium.
    5 16
  • Davidenko
    Karthikeyan si chiar Bruno Senna care-l face de ras pe unchisu...........
    9 10
  • zvonuri
    Nu cred ca Ferrari l-ar schimba pe Alonso pe Vettel, praf in ochi.
    Cu Webber este altceva
    16 5
  • @ddorel
    Treaba ar sta cam asa...Webber vine in 2013 la Ferrari in locul lui Massa...apoi Webber se retrage si Vettel iar lua locul....Alonso aduce prea multi bani ca sa fie dat afara.
    11 2
  • cosmin
    oare alonso nare nici un cuvant de spus
    5 2
  • Norbert
    Alonso aduce perfomanta la Ferrari, este pe locul 1 la general peste Vettel care are o masina mai buna.Alonso aduce bani pentru ca are valoare.
    13 3
  • mobius
    o aberatie
    Asta chiar ar fi culmea, Alonso se straduieste din rasputeri cu o masina slaba sa tina echipa in top al treilea an si apoi vine Vettel si culege roadele. Inlocuirea lui Massa cu Webber, este de inteles, aceasta este singura cursa cand a punctat mai substantial pentru echipa, dar aducerea lui Vettel alaturi de Alonso ar fi o mare gresala din partea lui Ferrari si daca este ceva adevarat in acest zvon, atunci numai un Domenicali ar fi putut sa gandeasca asa ceva.
    9 3
  • Pt Davidenko
    Daca tu crezi ca Vettel este omul carei v-a ceda pozitia lui Alonso cind i se cere, te inseli.
    14 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru