PREVIEW FORMULA 1 2010: Hispania Racing

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 08.03.2010
Hispania Racing este singura echipa care nu a efectuat niciun test pe circuit inainte de debutul noului sezon.

Viitorul singurei echipei din Spania prezente pe grila de start a sezonului 2010 a fost clarificat cu numai 5 zile in urma, dupa ce omul de afaceri Jose Ramon Carabante a preluat echipa fondata de Adrian Campos si a redenumit-o in Hispania Racing.

Intrucat FIA nu a acceptat numele Hispania din cauza similaritatii acestuia cu Spania, echipa va fi cunoscuta in documentele oficiale ale forului mondial ca HRT (Hispania Racing Team).

Chiar daca se anticipeaza ca va fi cea mai slaba dintre noile echipe, simpla prezenta a acesteia pe grila de start a atras simpatii printre fanii Formulei 1 dupa colapsul inregistrat de USF1 Team, mai ales ca acest lucru semnifica si revenirea numelui Senna in competitie.

PILOTI

Bruno Senna, nepotul regretatului Ayrton Senna, a fost anuntat ca pilot al echipei inca de la finalul anului trecut. Adrian Campos a sperat ca numirea unui pilot cu nume celebru va aduce numerosi sponsori la echipa, insa in cele din urma a fost nevoit sa vanda team-ul pentru a asigura prezenta acestuia pe grila de start.

In schimb, coechipierul lui Senna a fost anuntat abia la finalul saptamanii trecute in persoana indianului Karun Chandhok, cel mai probabil cu scopul de a atrage sponsori de la una dintre cele mai populate tari din lume. Desi considerata atractiva din punct de vedere al marketingului, lipsa de experienta a celor doi piloti isi va pune amprenta si pe evolutiile echipei in sezonul de debut.

MONOPOST

Hispania Racing si-a prezentat monopostul cu numai cateva zile inainte de primele sesiuni de antrenamente libere de la Bahrain. Echipa a organizat un eveniment la Murcia, insa nu a prezentat fotografii oficiale cu monopostul al carui nume nu a fost inca dezvaluit. De altfel, Hispania Racing este in acest moment singura echipa de pe grila de start care nu si-a lansat inca site-ul oficial.

REZULTATE TESTE

Hispania Racing este singura echipa care nu a fost prezenta la nicio sesiune de teste. In plus, spaniolii nu au avut nici macar ocazia sa faca un shakedown, astfel ca monopostul va fi prezent pentru prima oara pe circuit chiar in sesiunea de antrenamente de vineri din Bahrain.

In acest context, echipa ar putea da mari batai de cap celorlalte echipe in cazul inregistrarii unor probleme tehnice pe pista, mai ales ca masina ar putea fi si mult mai lenta chiar si in comparatie cu Lotus F1 Racing sau Virgin Racing.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru