Avancronica Marelui Premiu al Mexicului: Hamilton poate cuceri matematic al șaselea titlu mondial

de Daniel Popescu
Joi, 24.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton are nevoie de 14 puncte în plus față de Valtteri Bottas în cursa din Mexic pentru a deveni matematic campion mondial, însă ultimele două curse din Mexico City au fost câștigate de Max Verstappen.

Formula 1 a încheiat periplul asiatic și se îndreaptă acum spre o serie de 3 curse care vor avea loc pe cele două continente americane, iar prima dintre ele se va desfășura pe circuitul Hermanos Rodriguez din Mexic.

Cu titlul constructorilor în buzunar încă din cursă precedentă de la Suzuka, Mercedes se îndreaptă spre Mexic cu siguranța că va obține și titlul piloților, iar Lewis Hamilton este foarte aproape de o nouă performanță.

Britanicul are un avans de 64 de puncte în clasamentul general în fața lui Valtteri Bottas cu numai 104 puncte maxim disponibile pentru ultimele patru curse ale anului. Prin urmare, dacă va obține cu 14 puncte în plus decât finlandezul, Hamilton va cuceri matematic al șaselea titlu mondial cu trei curse înainte de finalul sezonului.

Totuși, statistica nu este de partea lui, în contextul în care ultimele două curse din Mexic au fost adjudecate de Red Bull prin Max Verstappen. Interesant este însă că olandezul mizează acum mai degrabă pe o simplă clasare pe podium.

"Nu cred că mai sunt circuite în acest sezon unde putem face o treabă bună.

Dacă putem termina în apropierea podiumului sau pe podium în fiecare cursă, cred că aceasta va fi performanța maximă pentru noi în acest moment", a declarat el.

Pe de altă parte, circuitul ar putea fi unul potrivit pentru Ferrari, în contextul în care monopostul Scuderiei a fost cel mai rapid pe liniile drepte în ultimele runde. Totuși, statistica arată că Ferrari nu a mai obținut o victorie în Mexic din 1990.

În schimb, nici Hamilton nu privește cu încredere spre etapa mexicană, despre care afirmă că va fi cea mai grea din finalul acestui sezon.

"Cred că Mexic este în general cea mai proastă cursă a anului pentru noi din cauza setărilor monopostului, așa că va fi dificil pentru noi. Ultimele curse au fost șocante, chiar dacă acolo am cucerit titlurile. Sper să am un weekend mai bun, dar cred că va fi foarte dificil să învingem Ferrari din cauza acelor linii drepte foarte lungi", a explicat el.

În plus, performanțele piloților ar putea fi influențate și de ploaie. Prognoza actuală indică 70% șanse de ploaie în timpul calificărilor și 59% șanse de ploaie pentru cursă, cu ploi de intensitate medie și mare.

Între timp, chiar înainte de Marele Premiu al Mexicului, FIA a anunțat că Renault a fost descalificată din Marele Premiu al Japoniei pentru utilizarea unor setări automatizate pentru frâne, care au fost interpretate ca un ajutor pentru piloți. În urma deciziei, Renault a pierdut cele 8 puncte câștigate de Daniel Ricciardo și punctul obținut de Nico Hulkenberg.

Marele Premiu al Mexicului la TV:

Eveniment Ziua Ora Transmisiuni TV Internet
Antrenamente 1 vineri, 25 octombrie 18:00 - F1 TV Pro
Antrenamente 2 vineri, 25 octombrie 22:00 - F1 TV Pro
Antrenamente 3 sambata, 26 octombrie 18:00 - F1 TV Pro
Calificari sambata, 26 octombrie 21:00 Digi Sport, Telekom Sport F1 TV Pro
Cursa duminica, 27 octombrie 21:10 Digi Sport, Telekom Sport F1 TV Pro

Comentarii (7)

  • Costel
    inteleg perfect argumentul lui hamilton privind dimensiunea rubensiana a ampatamentului monopostului mercedes si care genereaza evidente inconveniente in ultimul sector acolo unde FIA o decis sa introduca un itinerariu specific mai degraba unui circuit de karting in detrimentul unui traseu matur si barbatesc asa cum o fost Peraltada si aflat in armonie cu cotele unei masini actuale de formula unu dar ce-i cu adevarat ingrijorator si care musai ca surprinde si ar trebui sa genereze angoase atat pentru familie & apropiatii/prietenii sai ii folosirea termenului "socant" de catre un cvintuplu campion mondial si foarte posibil sextuplu in urma unor desfasurari doar revigorante a ultimelor doua gp-uri si sub nicio forma frapante asa cum afirma lewis iar aceasta generozitate gratuita de emotie in discursul sau imi certifica doar foarte probabilul tratament hormonal intensiv cu estrogen si care musai ca in cazul lui hamilton are efectele scontate iar faptul ca recordul de 0,5puncte apartinand lui Lella Lombardi , singura reprezentanta a sexului frumos care o punctat in marele circ si care cert ca va cadea dupa mai bine de patru decenii , ii doar o chestiune de zile pan' la urma , face ca week-end-ul mexican 2019 sa nu treaca tocmai neobservat de catre statisticienii si consumatorii F1 deopotriva , ci chiar sa consfinteasca scrierea unei alte pagini de istorie in motorsportul la cel mai inalt nivel
    8 9
  • @Costel
    Va fi "scrierea altei pagini de istorie" pentru ca va castiga Leclerc.
    12 3
  • max ia din nou
    6 5
  • Senna Fan
    E posibil o victorie Ferrari.
    15 1
  • Eu sper ca va lua bottas, ver sau lec. Bine, visez la hulk si sainz si nu ii mai iau la socoteala, insa macar sa mai vedem 1-2 curse pana la titlu.
    5 1
  • Va castiga MAX, da bine la spectacol, oricum anul asta cartile sunt facute :)
    5 3
  • Costel
    Radu , daca o sa se confirme ploaia pentru duminica eu nu-l vad favorit pe leclerc , ultima sa reprezentatie pe un traseu ud in 2019 nefacandu-i deloc cinste monegascului iar in aceeasi cursa sebastian vettel ne-o incantat de-a dreptul cu clasarea pe locul doi dupa o recuperare magnifica
    3 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru