Primele imagini cu circuitul de la Baku: viraje înguste şi puţine oportunităţi de depăşire

de Daniel Popescu
Marti, 14.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primele imagini randate pe calculator cu circuitul de la Baku care va găzdui curse de Formula 1 în Azerbaidjan indică oportunităţi reduse de depăşire din cauza lăţimii înguste a pistei.

Esential 2016 este anul in care va debuta Azerbaidjan in calendarul Formulei 1
Azerbaidjan va găzdui Marele Premiu de Formula 1 al Europei începând din sezonul 2016 pe un circuit stradal construit în capitala Baku, al cărui traseu a fost dezvăluit cu numai câteva zile în urmă.

În această săptămână au apărut însă şi primele imagini randate pe calculator, care evidenţiază câteva aspecte importante ale circuitului. Astfel, zona din jurul centrului istoric beneficiază de porţiuni de circuit foarte înguste unde depăşirile vor fi aproape imposibile.

Pe de altă parte, linia de start-sosire a fost amplasată în faţa clădirii guvernului pe un drum public pe şapte benzi care va adăposti şi pitlane-ul. Potrivit primelor estimări făcute de arhitectul Hermann Tilke, piloţii vor atinge o viteză maximă de 340 de kilometrui pe oră pe circuitul cu o lungime de 6 km şi 20 de viraje.

Via F1Fanatic

Comentarii (8)

  • Un nou MonteCarlo.
    Boring!
    15 5
  • nu cred ca o sa mai fie un circuit ca montecarlo care nui boring deloc
    1 6
  • Herman Tilke cam face piste fara posibilitati de depasiri.... Cum spune si JugaruGabi.... MonteCarlo poate si mai ingust ....
    7 1
  • Monaco e un circuit specific, care devine dificil datorită denivelărilor, tunelului și forțelor G.
    Ăsta pare doar un circuit îngust, nimic mai mult. Un trenuleț. Un fel de ROC, unde nu trebuie să atingi pereții. Câștigătorul se va decide în calificări.
    F1 ar trebui să-și schimbe arhitectul. Poate că există și alții mai buni decât Tilke. Să aibă totuși 3-4 arhitecți pe care să se bazeze. Să facă licitație. A, dar stai, de unde își mai ia Bernie șpaga...
    Și Monaco mai are marele avantaj că se se află în Europa. Nu cred că se duce cineva la Baku și se simte în Europa... Azerbaijanul va rămâne mereu un stat din Orientul Mijlociu. Lumea a 3-a.
    4 1
  • rommyF1
    poate a făcut anumite zone ale pistei mai late să dea voie la depăşiri.
    nu vreau să cobesc dar acest circuit va dispărea din F1 mai repede decât cel din TURCIA. Cu toate nemulţumirile piloţilor, echipelor , Tilke
    insistă în greşeli(mă refer la circuite)
    1 2
  • rommyF1
    bagă unii banii în circuite în oraş în speranţa că vor fi viitorul MONTE CARLO, exemplul nostru la BUCUREŞTI, deşi nu afost cursă de F1 nu am mai auzit nimic de el, dar pe Azerbaidjan să-l faci circuitul Europei depăşeşte orice limită
    6 0
  • un circuit foarte frumos cu multiple posibilitati de depasire, Tilke e un maestru al desenarii circuitelor, nu se va mai naste altul ca el
    10 3
  • @dany... I se what you did there. :)
    @QQ... daca tie ti se pare foarte interesant Monte Carlo, in care vezi 22 de monoposturi alergand trenulet unul dupa altul, e treaba ta. Mie mi se pare plictisitor in draci. :)
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru