Primul monopost de Formula 1 pilotat de Michael Schumacher a fost scos la vânzare

de Alexandru Monenciu
Luni, 14.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primul monopost de Formula 1, pilotat de Michael Schumacher, este acum de vânzare. Germanul a concurat cu acest Jordan 191 - Ford Cosworth HB în 1991, în Marele Premiu al Belgiei.

Michael Schumacher este unul dintre cei mai mari piloți care au concurat în Formula 1. Dacă nu, chiar cel mai mare.

De-a lungul carierei, germanul a câștigat 7 titluri de campion mondial cu echipe ca Benetton și Ferrari. După ce a impresionat în seriile suport, Schumacher a debutat în Formula 1 în 1991, cu ocazia Marelui Premiu al Belgiei, disputat pe legendarul circuit Spa Francorchamps.

A făcut-o chiar la bordul monopostului Jordan 191 - Ford Cosworth HB din aceste imagini. Același care acum este de vânzare în Marea Britanie. La volanul lui s-au mai urcat piloți ca Andrea De Cesaris și Alex Zanardi.

În prima lui cursă de Formula 1, pe un circuit pe care nu mai concurase până atunci, și la volanul unei mașini necunoscute, Michael Schumacher a reușit să termine sesiunea de calificări pe locul 7. Din păcate a fost nevoit să abandoneze cursa din cauza unei probleme la ambreiaj.

Chiar și așa, Schumacher i-a atras atenția marelui Flavio Briatore care l-a convins să concureze pentru echipa Benetton.

Restul este istorie.

După sezonul 1991, monopostul Jordan 191 - Ford Cosworth HB a ajuns la un colecționar belgian. În 2005 a fost cumpărat de altcineva și a avut mai multe apariții publice, inclusiv la Festivalul Vitezei de la Goodwood.

Din păcate, prețul acestei bucăți de istorie a Formulei 1 este necunoscut. Cu siguranță, însă, este o piesă pe care orice colecționar și-ar dori să o aibă, mai ales dacă este fan Michael Schumacher.

via Speedmastercars

Comentarii (18)

  • Scrooge
    Autorul articolului ar trebui sa-si dea singur demisia. Cel mai mare pilot a fost Ayrton Senna.
    5 12
  • Marius
    @Scrooge,subscriu la ce ai spus, Senna clar cel mai bun, ăștia care îl susțin pe Schumacher nu l-au văzut pe Senna. 1369
    3 10
  • Neutru
    Faptul că a murit la volan nu-l face cel mai mare. Că era agresiv nu înseamnă că era cel mai mare. A fost mare fără discuție dar era un „pilot kamikaze” gen Montoia, Maldonado, piloți ruși, Kubica, GrosJean și Max în primi ani,piloți de care trebuia să te ferești. Și nu poți cataloga pe nimeni „cel mai mare” neavând „elementul de comparație”. Fani să-mi scuze opinia neutră.
    10 6
  • Scrooge
    @Neutru.....cauta pe youtube filme cu masinile lui in cursa cum mergeau si efectiv "dansau" pe sosea. Pe vremea lui daca nu erai agresiv nu castigai, tehnica nu facea masinile atat de diferite ca in ziua de azi, pilotul era cel care facea difernta. Toti pustii din ziua de azi care iau carnetul pe pile si sunt fan Hamilton habar nu au ce inseamna ca pilotul sa conteze mai mult decat masina, ce inseamna condusl brut, fara electronica asa cum era pe vremea lui Senna, cand un al 6 lea simt al masinii facea diferenta. In rest, noapte buna si spor la dezvoltat cipuri de stabilitate.
    5 5
  • Scrooge
    ba da poti cataloga cel mai mare....cel mai mare inseamna doar tu, 4 roti si volanul. Atat timp cat cat nu se va mai repeta asta, si nu se va mai repeta, Senna din pacate va ramane cel mai mare, iar noii veniti vor fi mai mari doar digital. Nu vei mai sti niciodata daca unul din mijlocul clasamentuli, in conditii de baza poate fi cel mai bun, din cauza bugetelor enorme investite in tehnologie. Azi batalia tehnologiei a luat locul oamenilor. Din pacate.
    3 2
  • Nu se poate vorbi de un pilot absolut in sportul asta - sunt piloti valorosi in diferite ere. Oricum, cel mai mare pilot apartine perioadei cand viteza se schimba manual si nu erau prostiile astea - MGU-K, MGU-H, butoane unul peste altul pe volan etc.
    12 1
  • Neutru
    „Profesorul” Prost era cel puțin la fel de bun. După opinia mea, mai bun fără să fie la fel de agresiv. Știa și Senna de aceea îl urma la fiecare echipă la care mergea Prost. Știu că diferența de educație și naționalitate contribuie la caracter. Fanii se regăsesc în idoli lor și de aceea un atac la idol îl iau ca „atac la persoană”. Dacă demisionează autorul să nu rămânem cu ochii-n soare. Are și el dreptul la opinie chiar dacă subiectul articolului nu pare interesant.
    8 0
  • Vineri, digisport 3, ora 12.30, FP1, Franta.
    5 0
  • Marius
    @Neutru.Monaco 1988 Senna pole, la peste 1 sec în fata lui Prost. Monaco 1984, Senna, Toleman, una din cele mai proaste mașini din acel sezon. Se oprește cursa ca să câștige Prost, Donninghton 1993,Estoril 1986,si exemplele pot continua, cursele astea te fac mare.
    3 2
  • Marius
    Rectificare, Donninghton 1993.Suzuka 1989 Balestre și FIA, ii dau titlul lui Prost aiurea
    3 2
  • Marius
    Sa nu uitam ce contemporani a avut Senna. Tu îl compari cu Grosjean?
    3 2
  • Schumacher
    Ca să vedeți cât de mare sunt uitați-vă cum diverse site-uri, când nu mai au ce subiecte să dezbată pentru a le publica pe pagina lor, vorbesc întruna despre accidentul meu și starea de sănătate în care mă aflu (lucruri deja știute). Așa mai atrag atenția și mai fac un ban.
    3 0
  • Imi cumpar si eu jucarie ca asta https://www.youtube.com/watch?v=559ovcaggbA
    2 0
  • mazare
    Eu n-as cumpara masina asta. Zanardi si Schumacher au pilotat-o si ambii au avut ghinion, accidente urate mai apoi. E masina cu ghinion.
    0 0
  • "...cel mai mare inseamna doar tu, 4 roti si volanul"

    Scrooge 2021

    lol
    0 1
  • Unchiul Miki e cel mai mare pentru ca nu ia pe nimeni in masina. E doar el, patru rosti si volanul.
    0 0
  • Cand vorbim de Michael Schumacher in F1, alaturi de Alberto Ascari, Juan Manuel Fangio, Ayrton Senna, sau Alain Prost e ca si cum am discuta de Pelle, Diego Maradona, Lionel Messi sau Cristiano Ronaldo in fotbal, restul sunt papagali.........
    4 1
  • Adrian Dumbraveanu
    Iar au aparut tarabagii cu fel si fel de pareri.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru