Red Bull a intrerupt testele din cauza cutiei de viteze

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 09.02.2009
Red Bull Racing au fost fortati sa intrerupa luni testele de la Jerez ca urmare a supraincalzirii uleiului cutiei de viteze.

Sebastian Vettel nu a reusit sa profite din plin de prima zi de teste la volanul noului monopost RB5, lansat in aceasta dimineata pe circuitul de la Jerez.

Tanarul pilot german a parcurs doar 14 tururi, moment in care echipa a decis sa opreasca testele din cauza supraincalzirii uleiului cutiei de viteze.

"Din pacate nu am obtinut ceea ce ne-am propus", a explicat Vettel. "Speram sa parcurgem mai multi kilometri dar, din precautie pentru a salva partile componente si masina, am decis sa ne oprim. Temperatura uleiului cutiei de viteze a crescut foarte mult si nu am stiut de ce, asa ca am decis sa ne oprim. Avem nevoie de foarte mult timp pentru a scoate cutia de viteze, mai ales ca masina este noua si mecanicii nu si-au intrat in ritm. Pe parcursul sezonului vor fi mult mai rapizi, dar acum totul este nou".

Din cauza timpului limitat avut la dispozitie, Vettel nu a fost capabil sa obtina informatii concrete despre comportamentul noului monopost. "Am facut 14 tururi, asa ca este foarte dificil sa spun.

Nu am avut inca parte de un test propriu-zis pentru ca nu am rulat la viteza maxima, desi am fost prezenti pe circuit. Iar apoi la inceputul zilei am avut probleme cu cutia de viteze, si de aceea este prea devreme sa spun".

Vettel se va afla la volanul lui RB5 si marti, in prima zi de teste propriu-zisa de pe circuitul de la Jerez. McLaren, Williams, Renault si Toro Rosso vor fi de asemenea prezente pe circuit, in timp ce Ferrari, BMW-Sauber si Toyota si-au mutat teatrul de operatiuni in Bahrain, pentru a profita de temperaturile ridicate din zona respectiva.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru