Red Bull: "Acuzaţiile lui Berger la adresa lui Webber sunt ridicole"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 27.10.2010
Christian Horner consideră că acuzaţiile formulate de Gerhard Berger la adresa lui Mark Webber privind accidentul suferit în Coreea de Sud sunt "ridicole".

Fostul pilot Gerhard Berger a susţinut în cadrul unei emisiuni televizate în Austria că Mark Weber a intenţionat să-l scoată din cursă pe Fernando Alonso sau Lewis Hamilton după ce a abandonat în Marele Premiu al Coreei de Sud în urma unui accident.

Austriacul şi-a justificat opinia prin faptul că pilotul echipei Red Bull nu a frânat după ce s-a lovit de zidul de protecţie. Monopostul RB6 a revenit în mijlocul pistei din acest motiv şi l-a acroşat pe Nico Rosberg, care a fost forţat să abandoneze.

Christian Horner, şeful echipei Red Bull Racing, a catalogat aceste acuzaţii drept "ridicole", afirmând că Webber a sperat doar că poate reveni în cursa în cazul în care monopostul nu ar fi fost grav avariat.

"La fel ca în orice incident în Formula 1, opiniile vor fi întotdeauna enunţate fără cunoaşterea tuturor datelor. Pentru ca totul să fie clar, intenţia lui Webber nu a fost să scoată din cursă un alt pilot după accidentul său din Marele Premiu al Coreei de Sud şi este ridicol să sugerezi altceva.

După impactul lui Webber cu zidul de protecţie, a fost clar la TV şi din date că monopostul a fost grav avariat."

"Totuşi, instinctul natural şi imediat al fiecărui pilot competitiv este să nu cedeze şi să continue. În acest condiţii, Webber a luat decizia de a continua aşa cum ar fi făcut orice pilot în situaţia respectivă. Este absurd să sugerezi că Webber ar vrea să scoată din cursă un alt pilot în mod deliberat. Webber şi-a asumat imediat vina pentru incident, iar pentru acest lucru merita credit", a declarat britanicul în vârstă de 36 de ani.

Via | Daily Telegraph

Comentarii (2)

  • mobius
    o declaratie neinspirata
    Inca mai cred ca supozitia lui Berger este de domeniul SF-ului, dar aceasta declaratie este de natura sa ma faca totusi sa ma mai gandesc. Se vede treba ca un pilot si inca unul foarte bun cum e Berger poate vedea si interpreta mai bine unele lucruri. Ma refer aici la momentul imediat urmator impactului cand, ar fi de crezut ca un monopost intr-o astfel de situatie nu mai poate fi controlat.
    1 0
  • mobius
    completare
    Daca Berger are dreptate ar fi pacat pentru Webber.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru