Red Bull ar putea renunţa la KERS la Monaco

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 26.05.2011
Sebastian Vettel a dezvăluit că Red Bull ar putea concura fără KERS în cursa de la Monte Carlo dacă sistemul va înregistra noi defecţiuni în antrenamente.

Red Bull Racing nu a reuşit încă să găsească o rezolvare optimă pentru deficienţele sistemului KERS, în ciuda declaraţiilor optimkiste făcute recent de consultantul Helmut Marko.

Problemele au ieşit în evidenţă şi în Marele Premiu al Spaniei, când Sebastian Vettel nu a putut utiliza permanent tehnologia. Germanul admite că sistemul KERS prezintă avantaje inclusiv pe circuitul de la Monaco, însă crede că echipă ar trebui să renunţe la tehnologie dacă nu este încă fiabila.

"Cu sistemul KERS câştigi timp la care nu vrei să renunţi voluntar. La Monaco sunt două linii drepte lungi unde poţi beneficia de un avantaj, în special la urcarea spre virajul doi. Dar dacă KERS cedează, trebuie să ajustezi imediat echilibrul frânelor pentru că ai putea avea o problemă în următorul punct de frânare. Suntem obişnuiţi să apăsăm pe butoane, dar te scoate din ritm. Prin urmare, dacă observăm din nou probleme trebuie să luăm în considerare dacă are mai mult sens să renunţăm la sistem şi să ne concentrăm 100% pe pilotaj.

Este un punct slab pe care trebuie să-l rezolvăm", a declarat Vettel.

Opinia sa este împărtăşită inclusiv de coechipierul său Mark Webber, care consideră că o decizie în această privinţă va fi luată după cele două sesiuni de antrenamente libere de joi. "Vom testat sistemul joi. Cu fiecare cursă învăţam mai multe despre el, dar în Spania am avut din nou probleme", a precizat australianul.

Via | F1 Times

Comentarii (2)

  • La Monaco nu o sa-i fie usor sa se detaseze. Mai mult ca sigur vom avea safety car. Deci lucrurile vor fi stranse. Iar fara Kers nu e bine. Pe linia dreapta daca e atacat cu Kers de oricare dintre rivali s-ar putea sa reziste. Dar acum avem si DRS-ul...Asa ca KERS+DRS = AVANTAJ - chiar si in Principat unde depasirile se fac greu.
    5 3
  • @dmd
    Vet nici nu trebuie sa se detaseze. Este un circuit pe care se va putea apara foarte usor. Nu are nevoie de kers decat pentru start. Daca e o alta intoxicare pentru "amici"..
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru