Red Bull caută un posibil înlocuitor pentru Albon pentru sezonul 2021: Hulkenberg și Perez, pe lista scurtă de opțiuni

de Daniel Popescu
Marti, 13.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nico Hulkenberg și Sergio Perez sunt opțiunile pe care Red Bull le ia în calcul pentru o posibilă înlocuire a lui Alexander Albon în sezonul 2021. "Întrebarea este cât de departe ar fi ei de Max Verstappen", spun oficialii echipei.

Red Bull Racing are contract cu Max Verstappen până la sfârșitul sezonului 2023, însă situația este neclară în privința coechipierului său.

Alexander Albon a obținut doar 64 de puncte în acest an, comparativ cu cele 147 ale coechipierului său, motiv pentru care oficialii Red Bull au admis pentru prima oară că se gândesc la o alternativă.

"În zilele lui bune, Albon poate fi aproape de Verstappen. Totuși, dacă nu poate face față presiunii, nu ne permitem să stăm într-un picior când vine vorba de campionat. Este imposibil să lupți pentru campionat dacă ai doar un monopost în acțiune", a precizat Helmut Marko, consultantul celor de la Red Bull.

În mod tradițional, Red Bull a mizat pe piloți promovați de la echipa secundă AlphaTauri, care au trecut prin programul de dezvoltare Red Bull Junior.

În ultimii ani, Red Bull și-a redus însă implicarea în acest program, iar japonezul Yuki Tsunoda din Formula 2 este singurul pilot pe care producătorul de băuturi energizante îl are în pepinieră.

Marko sugerează că acesta va concura anul viitor pentru AlphaTauri alături de Pierre Gasly, astfel că echipa principală va trebui în premieră să aleagă un pilot din afara "bulei" Red Bull. Marko afirmă că opțiunile echipei sunt Nico Hulkenberg și Sergio Perez.

"Putem nominaliza piloții disponbili pe piață: Hulkenberg și Perez. Întrebarea este cât de departe ar fi ei de Verstappen. Avem comparațiile cu Daniel Ricciardo și putem trage niște concluzii. Nu cred că reun pilot să poate apropia la mai puțin de 3 zecimi de Verstappen", a adăugat Marko.

O decizie finală este așteptată până în 15 noiembrie, atunci când va avea loc Marele Premiu al Turciei, ultima etapă înainte de rundele programate în Orientul Mijlociu.

"Suntem clari în privința a trei poziții. Vrem să ne asigurăm a patra poziție cel târziu la Istanbul la jumătatea lunii noiembrie", a adăugat Marko.

Via Autosport

Comentarii (11)

  • Prea tarziu pentru Vettel.
    9 1
  • Costel
    Checo clar va fi inca din primele curse la mai putin de 3 zecimi de Max.Dupa ce se acomodeaza cu echipa si masina va fi epic.
    14 2
  • Jony Memonik
    Nu cred ca mexicanul ar accepta statutul de pilot secund, dar decat nimic...
    Oricum, cine vine va fi timorat si s-ar putea sa regrete daca are ambitii prea mari.
    11 0
  • Ma bucur ca Tsunoda a fost confirmat la AlphaTauri. L-am urmarit sezonul asta in Formula 2 si are potential urias. La capitolul gestionarii anvelopelor cred ca mai are de lucrat, in schimb are acel race craft necesar unui pilot bun. A facut depasiri frumoase anul asta si chiar cred ca merita o sansa.

    In ceea ce priveste coechipierul lui Verstappen, hmm, va fi dificil indiferent care va fi numele acestuia. Verstappen este un pilot extraordinar, are stofa de campion, astfel ca orice potential coechipier va trebui sa accepte ca va fi pilotul secund al echipei. Totusi, Checco sau Hulk sunt optiuni foarte bune, amandoi avand multa experienta si inca dorinta de a demonstra ceva in F1. Oricum, sper ca amandoi sa ramana in marele circ, poate la Haas sau Alfa Romeo.
    11 2
  • @raduvlase
    A fost confirmat ca va testa la Imola.Nu ca va fi pilotul Alpha Tauri in 2021.Nu zic ca nu merita,dar nu a fost inca confirmat.Venirea lui in F1 va fi o veste foarte proasta pentru Kvyat si Albon care probabil vor ramane fara echipe din 2021.
    10 0
  • Sunt de acord sa schimbi mereu pilotul nr 2 in speranta ca vei gasi ceva mai bun decat pilotul nr 1. Dar cred ca si Perez si Hulk sunt mai slabi decat Albon. "Problema" e ca Verstappen e prea bun.
    0 15
  • Esti un mare habarnist. Perez cu o masina mai slaba, 2 curse in minus si 4 curse incurcat de SC este in fata lui Albon. Mexicanul nu straluceste in calificari dar are un ritm de cursa foarte bun si protejeaza pneurile mai bine ca oricine. Hulk a aratat ca se adapteaza la orice monopost, piloteaza foarte bine pe ploaie si este foarte rapid in calificari. Albon a pierdut cu Kvyat, ritm de calificari prost, ritm de cursa prost, uneori un tur in urma lui Verstappen, s-a lovit cu aproape toata grila. In plus se plange prin radio: “They race me so hard". Albon este probabil cel mai slab pilot de pe grila.
    Perez si Hulkenberg nu l-ar bate pe Verstappen dar macar ar termina cursele pe 4.
    11 1
  • Enache
    Eu l-as lua pe Hulk. Doar ca neamtul va genera o concurenta serioasa pentru Max.
    3 2
  • Costel
    Hulk a fost batut de Ricciardo care este la acelasi nivel cu Max.Nico nu s-ar descurca dezastruos ca Albon sau Gasly dar tot nu ar fi suficient.
    6 2
  • Masina lui Perez e mai buna decat RBR, de asta e Perez in fata lui Albon. Perez are Mercedes2, dar Verstappen vine in coasta lui Mercedes1 si bate Mercedes2. Habarnistule.
    1 7
  • O sa vezi la anu unde o sa fie Perez sau Hulk in comparatie cu Verstappen, adica pe nicaieri.
    0 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru