Red Bull: “Daca nu ploua, castigam cursa din China”

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 20.04.2010
Red Bull Racing considera ca ar fi castigat fara emotii Marele Premiu al Chinei in cazul in care cursa nu ar fi fost bulversata de ploaie.

Chiar daca au plecat de pe primele doua pozitii ale grilei de start, Sebastian Vettel si Mark Webber au terminat doar pe locurile 6 si 8 Marele Premiu al Chinei, in urma unor decizii neinspirate in privinta schimbarilor de pneuri.

Cu toate acestea, Christian Horner, seful echipei patronate de austriacul Dietrich Mateschitz, crede ca Red Bull nu ar fi avut niciun fel de probleme sa se impuna pe un circuit uscat.

“Locurile 6 si 8 au adus puncte pretioase dupa o cursa cu conditii foarte schimbatoare. Evident, este frustrant, pentru ca daca circuitul ar fi fost uscat nu cred ca adversarii ne-ar fi vazut”, a declarat britanicul pentru publicatia Autosport.

Horner crede ca in conditiile meteo din China a contat mai mult norocul si nu strategia implementata de piloti, adaugand ca Red Bull detine in continuare un monopost competitiv.

“Stim ca avem o masina rapida. Cred ca in conditii precum in China nu este vorba numai despre strategie, ci si de noroc. Iar cand incepi de pe locul 7 sau 8 ai mai putine de pierdut si mai mult de castigat”, a mai precizat el.

Desi este singura echipa care a obtinut pole position-uri in 2010, Red Bull a castigat numai una dintre cele patru curse ale anului.

Via | Autosport | Foto: Red Bull Racing

Comentarii (8)

  • saracii...
    Da domne da, mama ei de natura! Ei cred ca numai pe ei si pe asfaltul din fata lor a plouat. La cat au recuperat Alonso si Hamilton, cred ca nici nu au stiut ca ploua afara... Ghinion.
    12 0
  • red bull
    Asta e mai mult decat evident. Pe uscat meclarenu n-avea nicio sansa
    7 4
  • marian0904
    Strategia
    Horner a gresit grav si acum o da la-ntors. In conditiile date McL si Mer au schimbat pneurile numai pt cate un monopost, iar Fer si RB au schimbat la ambele masini, gresind. In plus, la RB Vet l-a asteptat pe Web la coada. Grav. Probabil decizia au luat-o pilotii si nu echipa. Si mai grav. Totusi Vet este inca favorit la CM, dar trebuie sa mai invete. Ham, in conditiile in care era dupa neamt, a ajuns pe 2, iar Vet numai pe 5.
    7 2
  • Erou sau pilot?...
    Eroul vostru-Vett, (p/u unii), intr-un comentariu a spus ca nu se teme de ploaia din China, dar vad ca ploia ia devenit un inamic serios si pe m departe...
    5 5
  • Saracuti... au masini bune.. strategii de rahat .. bv lor .. asa sa faca tot timpul.
    7 5
  • strategia cui
    Ce vb, da ce strategii stralucite au avut meclarenu si ferrari in malaezia! Aveti 3 saptamani sa va bucurati
    3 5
  • ctlnmihai
    Red Bull: “Daca nu ploua, castigam cursa din China”
    Un monopost bun castiga si in conditii de ploaie si in conditii de uscat
    3 2
  • @F1-zone
    Uite unde era fanul Red Bull! Cred ca tu confunzi echipa de F1 cu bautura aia care ti-o pui in whisky!
    Pana acum astia de la RB nu au facut decat sa e planga de masina Ferrari, de masina McLaren, de ploaie, de soare si mai au sa dea vina pe ceilalti ca special au facut sa erupa vulcanul in Islanda doar doar nu or reusi ei sa ajunga in Spania!
    Penibili!
    Dupa ce ai locurile 1-2 la start si termini cu greu in top 10 mai bine taci si vezi unde ai gresit. Nu te apuci sa dai vina pe Dumnezeu!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru