Red Bull dezvăluie eroarea care a condus la accidentul din pitlane în Germania

de Daniel Popescu
Marti, 09.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull Racing a dezvăluit modul în care a eşuat sistemul utilizat pentru prinderea pneului dreapta-spate al lui Mark Webber în cursa de la Nurburgring.

Pe fiecare pistol avem un buton care este apăsat pentru a da monopostului semnalul să plece.

Helmut Marko
Consultant Red Bull
O simplă apăsare accidentală a unui buton a generat plecarea lui Mark Webber de la boxe fără ca pneul dreapta-spate să fie montat corespunzător, ceea ce a dus la spitalizarea unui cameraman după ce acesta a fost lovit în cap.

Informaţia a fost dezvăluită de consultantul Helumut Marko, care a explicat procedura celor de la Red Bull Racing din timpul unui pitstop pentru televiziunea austriacă Servus TV.

"Pe fiecare pistol avem un buton care este apăsat pentru a da monopostului semnalul să plece. Întrucât pneul nu a fost montat corespunzător, mecanicul a încercat din nou cu mai multă presiune, dar ceva s-a întâmplat cu pistolul şi butonul a fost apăsat. De aceea a primit Webber semnalul să plece", a declarat el.

Sunt sigur că la Budapesta vom avea un sistem care exclude astfel de erori umane.

Helmut Marko
Consultant Red Bull
După aceasta eroare, Red Bull a decis să renunţe la acest sistem la următoarele opriri la boxe, chiar dacă acestea au devenit astfel mai lente.

"La următoarele pitstopuri am mers pe cartea siguranţei şi le-am spus mecanicilor să se asigure că pneurile sunt montate corect, chiar dacă asta a însemnat ca un pitstop durează cu aproximativ o secundă mai mult.

În ciuda acestei probleme am continuat să obţinem cele mai rapide opriri la boxe", a adăugat el.

Nu în ultimul rând, Red Bull va utiliza un alt sistem la opririle la boxe cu scopul de a elimina complet erorile umane de acest gen. "Sunt sigur că la Budapesta vom avea un sistem care exclude astfel de erori umane", a concluzionat el.

Via GPUpdate

Comentarii (6)

  • cucurbeu
    de ce doar lui Webber i se intampla aceste lucruri? cam suspect!
    35 16
  • Normal ca doar lui Webber, a declarat acum o saptamana ca va lupta pentru victorie si s-a vazut, era in spatele lui vitel si sigur il batea sau ii punea bete in roate asa ca i-au facut probleme....
    16 4
  • fan F1
    Oricum, sa le fie rusine ca era sa omoare un om ,care din cate am inteles,s-a ales cu o comotie cerebrala.Corect ar fi,ca Red Bull sa-i plateasca spitalizarea,ceea ce nu cred totusi ca o vor face!
    9 6
  • ciurik
    Daca roata lui Webber a fost o conspiratie, cutia de viteze a lui Vettel ce-a fost? Vreau sa va jignesc dar nu imi permit...
    Cat despre ingrijirile medicale, crezi ca acel cameraman nu are asigurare de sanatate, sau care-i faza? Voi chiar credeti ca peste tot e ca la noi?
    5 4
  • @ciurik - Nu are Vettel atatea patanii cate are Webber.In plus,cutia de viteze e una si pneul e alta;pe cutia de viteze niciun mecanic nu a pus mana in timpul cursei,dar pe "butonul" ala s-a pus mana...tocmai la schimbul lui Mark.
    2 3
  • Iar vorbiti prostii.!!!!
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru