Red Bull, dispusă să-i ofere orice salariu lui Raikkonen

de Daniel Popescu
Vineri, 26.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull susţine că este pregătită să-i ofere lui Kimi Raikkonen orice salariu pe care îl solicită pilotul finlandez şi consideră că Jean-Eric Vergne nu este pregătit pentru acest post.

Salariul nu este un element care contribuie la decizia noastră.

Christian Horner
Sef Red Bull
Red Bull Racing continuă negocierile pentru stabilirea înlocuitorului lui Mark Webber pentru sezonul următor, însă echipa austriacă a anunţat joi seară că salariul pe care îl solicită Kimi Raikkonen nu va avea nicio influenţă asupra deciziei finale a echipei.

Şeful Christian Horner crede că echipa îşi va recupera o bună parte din bani prin câştigarea titlului mondial la constructori, pentru care este recompensată de Bernie Ecclestone.

"Finanţele reprezintă întotdeauna un factor, dar diferenţa dintre primul şi al doilea loc sau dintre al doilea loc şi al treilea în clasamentul constructorilor este semnificativă. Dacă nu iei decizia corectă oricum va exista un impact dacă nu câştigi puncte în clasamentul constructorilor. Aşa că salariul nu este un element care contribuie la decizia noastră", a declarat britanicul citat de agenţia de presă Reuters.

În plus, Horner a confirmat încă o dată că Jean-Eric Vergne nu este luat în calcul pentru acest post, întrucât echipa consideră că nu este pregătit pentru o astfel de provocare.

"Cred că în acest moment este prea devreme pentru el, motiv pentru care l-am folosit pe Daniel Ricciardo în testul de la Silverstone.

Cred că Vergne merită un loc în Formula 1 şi, dacă nu reuşeşte cu Red Bull, este logic să continue cu Toro Rosso", a adăugat el.

Deşi iniţial s-a speculat că Red Bull va lua o decizie finală în pauză de vară din luna august, Horner afirmă acum că noul coechipier al lui Vettel va fi decis cel mai probabil după cursa de la Spa-Francorchamps.

"Ricciardo a demonstrat, iar calităţile lui Raikkonen vorbesc de la sine. Vrem cei mai rapizi şi mai buni piloţi pe care îi putem pune în monopost anul viitor, iar Raikkonen şi Ricciardo ar reprezenta opţiuni foarte bune", a încheiat el.

Via Reuters

Comentarii (6)

  • Parca nu se gandeau sa il inlocuiacsa pe Webber cu Raikkonen, dar se pare ca orice NU in F1 inseamna defapt DA :)) . Vorba lui Antal !
    6 3
  • pai daca ala a anuntat ca pleaca....?! Ce sa faca? sa inghete postul?? ;)
    7 0
  • Malasorte
    Abia astept....o sa manance Vetel red bull inghetat tot sezonu 2014 si tot nu o sa-l bata pe Kimi
    1 0
  • 1. Vettel are un salariu prea mic pt vaoarea pe care o are si pt cee 3 titluri (probabi in curand 4). Ar trebui sa fie platit asemanator lui Alonso si Hamilton!
    2. Daca va merge la ei cred ca Raikkonen va cere 15-20 mil plus bonusuri de performanta astfel incat ar putea lua si 30-35 mil!
    4. Ricciardo pare rapid insa este un risc mai mare decat sa fie adus Kimi... nu se stie daca ar fi constant in perspectiva luptei pt titul constructorilor
    5. De aceea mai potrivit ar fi un pilot care a demonstat deja in timp ce poate... de ex. Button (ar fi sub Vettel dar peste Webber cred)
    6. Superiori lui Riccardo (poate si ca viteza dar mai ales ca garantie a constantei) sunt si Hulkenberg si Paul di Resta (acesta la batut cu cativa ani in urma in F3 pe vettel din postura de coechipier)
    0 1
  • * l-a batut
    0 1
  • malamorte
    ramane de vazut. Nu putem spune in mod sigur care va fi mai bun, fetel sau raiko. Pot fi sensibil egali sau sa se impuna unul in mod clar. Vettel are de partea sa varsta mai buna, dar si raiko pare sa fie in forma, poate nu ca in 2003 2005 dar destul de in forma. Stilul de pilotaj imi place mai mult la raiko, poate sa fie si asta un factor. Dar pana atunci sa vedem intai daca se face transferul.

    on: cu raiko asta e ciudat. Cand vrea salar baban dar nu da nimeni, cand nu vrea dar sar pe el cu banu gros.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru