Red Bull evidenţiază punctele slabe ale echipei în Coreea de Sud

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 13.10.2010
Liniile drepte foarte lungi ale circuitului din Coreea de Sud ar putea afecta performantele echipei Red Bull Racing, potrivit şefului Christian Horner.

Marele Premiu al Coreei de Sud are o importanţă majoră în finalul acestui sezon, în special pentru Lewis Hamilton şi Jenson Button, care ocupa locurile 4 şi 5 în clasamentul general.

Şansele celor de la Red Bull de a-şi consolida poziţiile de lideri sunt însă diminuate de configuraţia noului circuit Yeongam, care beneficiază de trei linii drepte lungi, dintre care una este cea mai lungă linie dreaptă din calendarul Formulei 1. Red Bull a avut un monopost deficitar pe astfel de circuite, aşa cum s-a întâmplat la Spa-Francorchamps şi Monza, însă şeful Christian Horner speră ca echipa să fie competitivă graţie configuraţiilor celorlalte două sectoare.

"Privind la configuraţia circuitului, cu cea mai lungă linie dreaptă din calendar, trebuie să spun că va fi dificil pentru noi din cauza pachetului pe care îl avem. Dar sectoarele 2 şi 3 au multe viraje rapide care ar trebui să se potrivească mai mult sasiului nostru. Cred că, având în vedere punctele forte şi slăbiciunile pe care le avem, ar trebui să fim competitivi, dar nimic nu este garantat şi trebuie să ne facem temele", a declarat britanicul.

Pe de altă parte, Red Bull este în ipostaza de a lupta cu ambii piloţi la titlul mondial, în condiţiile în care presa internaţională speculează că Sebastian Vettel este favorizat mai mult sau mai puţin evident în detrimentul lui Mark Webber.

Horner susţine însă că echipa sprijină piloţii în mod egal.

"Este imposibil de prezis cum vor merge următoarele trei curse, aşa că nu este corect să favorizăm un pilot în dauna altuia. Echipa va sprijini ambii piloţi atât de egal cum poate şi le vom oferi celor doi cea mai bună şansă de a câştiga titlul. Este fantastic că avem doi piloţi care lupta pentru titlu", a mai precizat el.

Via | ESPNF1

Comentarii (4)

  • Webber vs Vettel
    Dupa cum zice si Horner" echipa va sprijinii ambii piloti atat de egal cum poate" respectiv mai egal pt Vettel!!! Se ascund dupa deget, asta e parerea mea. Pacat, mare pacat; eu sunt de parere ca Webber si-a facut pe deplin datoria fata de echipa si e un pilot foarte bun .
    6 0
  • campion
    Desi eu unul il apreciez pe Alonso cel mai mult, cred ca Vettel va fi campion anul acesta. Au cea mai buna masina, iar Vettel este sustinut de echipa, Weber va fi campion numai daca Vettel face ca de obicei vreo prostie. Ferrari indiferent ce zic au multe probleme, cu masina, cu Massa...
    McLaren parca a cam coborat ultimele curse, s-a vazut la LH a cam incercat sa forteze sa scoata si el timpi buni si am vazut toti ce s-a intamplat.
    3 1
  • RBR
    Nu va mai hazardati atata prin a da pronosticuri cum ca sigur unul din cei doi piloti RBR vor castiga camp....Mai sunt destule puncte in joc, cinci piloti sunt cu sanse reale la titlu, cu un avantaj minor pentru RBR si orice se poate intampla in cele trei curse ramase, chiar daca ai cea mai buna masina. Cel mai elcvent exemplu, de altfel Lewis a si facut referire la aceasta, este sezonul 2007, in care Lewis era pe prima pozitie cu numai doua curse inainte de final, la 17 puncte in fata lui Kimi(care era pe 3). Era favorit el cat si coechipierul lui, Alonso, avand in vedere ca au avut cel mai bun monopost, kimi fiind cu sansa a treia. La final, cu totii stim ceea ce s-antamplat. Anul asta seamana foarte mult cu sezonul 2007 din acest punct de vedere, de aceea, de ceva curse am evitat sa mai fac pronosticuri aruncate-n vant aiurea....Sa asteptam finalul cursei din Abu Dhabi si abia atunci vom vedea care din cei 5 va fi campion.....Toti au sanse, evident ca RBR, teoretic, au prima sansa. Dar asa cum istoria a dovedit-o de nenumarate ori, orice este posibil atata timp cat mai sunt carti pe masa....
    2 1
  • avantaj minor
    *avantaj major*
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru