Red Bull exclude recrutarea lui Hamilton în 2013

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 14.03.2012
Christian Horner a exclus posibilitatea ca Red Bull să-l înlocuiască pe Mark Webber cu Lewis Hamilton în sezonul 2013 al Formulei 1.

Contractul lui Lewis Hamilton cu McLaren urmează să expire la sfârşitul anului 2012 şi nu puţini sunt cei care consideră că britanicul va părăsi echipa dacă nu va reuşi nici în acest sezon să se ridice la înălţimea coechipierului său Jenson Button.

Una dintre posibilele sale destinaţii este Red Bull Racing, mai ales că presa internaţională a relatat pe larg o întâlnire care a avut loc anul trecut la Montreal între Hamilton şi oficialii campioanei mondiale. Cu toate acestea, Christian Horner, şeful Red Bull Racing, susţine că, dacă Mark Webber va decide să se retragă la sfârşitul sezonului, va fi înlocuit cel mai probabil de unul dintre noii piloţi ai Scuderiei Toro Rosso, Daniel Ricciardo şi Jean-Eric Vergne.

"Cred că este greu să ni-l imaginăm pe Hamilton în echipa noastră. Cred că se simte confortabil în mediul în care este acum şi cu siguranţă şi noi suntem confortabili cu cei doi piloţi pe care îi avem. De asemenea, am luat decizia de a investi în tineri şi avem doi tineri cu adevărat interesanţi care vor concura, Vergne şi Ricciardo.

Amândoi sunt foarte talentaţi şi amândoi merită o oportunitate. Aşa că este mai probabil să ne uităm în această direcţie", a declarat britanicul pentru publicaţia Daily Telegraph.

Pe de altă parte, Horner anticipează că Webber va dori să-şi continue cariera în Formula 1 şi după expirarea actualului contract la sfârşitul sezonului şi că Vergne sau Ricciardo vor mai rămâne o perioadă la Toro Rosso.

"Nu cred că Webber începe acest an gândindu-se că este ultimul său an. Este motivat, dornic de succes şi vede un viitor şi după finalul lui 2012. Este inevitabil că piloţii să ajungă la o anumită vârstă, el are 36 acum, şi devine logic să luăm lucrurile pas cu pas, aşa cum Webber şi echipa au decis să procedeze", a mai precizat el.

Via | SkySports

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru