Red Bull explică de ce exclude un parteneriat pentru motoare cu Ferrari

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 16.09.2010
Adrian Newey crede că Ferrari nu ar oferi echipei Red Bull motoare cu aceleaşi specificaţii precum cele utilizate în mod curent de Scuderia.

Actualul contract pe care Red Bull îl are cu Renault pentru furnizarea motoarelor expiră la sfârşitul acestui sezon, însă prelungirea înţelegerii tinde să rămână doar o problemă de timp.

Echipa patronată de Dietrich Mateschitz este tentată să utilizeze motoare Mercedes încă de anul trecut, însă orice înţelegere în acest sens are nevoie de acordul scris al celor de la McLaren.

În condiţiile în care motoarele Cosworth sunt departe de pretenţiile unei echipe de top, Ferrari este singura alternativă, însă şefii echipei austriece se tem că italienii nu le-ar oferi unităţi cu aceleaşi specificaţii pentru a împiedica Red Bull să fie mai puternică.

"Unde ar trebui să mergem? McLaren ne-a împiedicat să obţinem motorul Mercedes, aşa că mai rămâne doar Ferrari. Dar ne intrrebam: dacă îi batem, vom avea aceleaşi specificaţii ca echipa Ferrari?", se întreabă Adrian Newey, directorul tehnic al echipei Red Bull Racing. În acest context, Renault rămâne cea mai bună soluţie pentru Red Bull Racing, cel puţin pentru viitorul apropiat.

Via | F1Technical

Comentarii (5)

  • Redbul
    Sunteti cm cartocasti,daca v-ar da brandu Ferrari un deget voi freti toate mana egoistilor :P
    3 13
  • carcotasi :))
    2 7
  • renault vs ferrari
    Poate nici Renault nu le da motoarele cu aceeasi specificatie pe care o foloseste Renault F1 Team. Oricum ar fi mai bine daca ar sta pe motorul Renault. De ce sa schimbi cand totul merge bine? Sezonul acesta motorul Renault a fost impecabil. Motoarele echipei Ferrari sunt toate epuizate. Deci? Problemele lor nu sunt legate de motoare ci de linia de piloti. Nu de voloarea acestora ci de comportamentul lor egoist (Vettel).
    10 9
  • Niculae
    Interesanta abordare, ce nu inteleg eu este cum schimba baietii de la Ferrari specificiatia motoarelor, cand acele motoare sunt furnizate toate la inceputul sezonului? Plus ca toate cele 16 motoare sunt si sigilate deci... nu pot umbla la ele. Si oricum pana acum au pierdut un titlu din cauza motoarelor si cu putina nesansa pot sa-l piarda si pe al doilea, tot din pricina motoarului (+ cateva greseli Vettel). Asa ca... problema pare sa fie tot motorul. Buba este daca motorul Renault folosit de Red Bull este identic cu cel folosit de Renault, iar aici... chiar nu vad cum isi dau seama. Pana la urma problema poate sa vina si de la sasiu, iar cei de la Sauber cred ca au injurat mult pe tema asta.
    3 0
  • ce rahat de comentariu
    In primul rand Niculae are dreptate.
    In al doilea rand, is convins ca Mercedes le-ar da motoare cu spec-u la zi, poate chiar mai bune, nu de-alta da' n-au nici o echipa proprie in F1 si nici nu mai sponsorizeaza inca una de top cu motoare...
    Astia nu stiu ce scuza sa mai gaseasca pentru esec.
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru