Red Bull explica lansarea tarzie a monopostului RB6

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 03.02.2010
Red Bull Racing sustine ca prefera sa lanseze noul monopost mai tarziu decat rivalii pentru ca aceasta strategie a functionat foarte bine si anul trecut.

Red Bull Racing a fost una dintre ultimele echipe care si-au prezentat monopostul pentru sezonul 2009, presa internationala speculand la vremea respectiva ca echipa ar putea avea probleme tehnice sau financiare. Cu toate acestea, austriecii au fost una dintre marile surprize ale anului alaturi de Brawn GP, luptand pentru titlu pana spre finalul sezonului.

Anul acesta, echipa condusa de Christian Horner a optat pentru o strategie similara, urmand sa lanseze noul RB6 in 10 februarie, cu 9 zile mai tarziu decat alte sapte echipe rivale. Chiar daca absenteaza de la prima sesiune de teste a iernii, Red Bull sustine ca acest lucru nu este foarte relevant in conditiile in care celelalte echipe au demonstrat ca fiabilitatea noilor monoposturi este ridicata.

"Principalul obiectiv a fost sa-i dam lui Adrian Newey si designerilor nostri cat mai mult timp pentru cercetare si dezvoltare. Este o strategie mai buna pentru a maximiza timpul de dezvoltare. Ne-a servit bine in 2009 si cu cele doua teste de la Jerez si cel de la Barcelona simtim ca avem pregatire suficienta pentru acest sezon.

Este o abordare agresiva dar, asa cum am vazut, fiabilitatea noilor monoposturi este extrem de ridicata, iar anul trecut am parcurs 90 de tururi la Jerez in prima zi. Pentur acest an avem obiective similare si nu cred ca este vorba despre un pariu", a declarat Horner in cadrul unui interviu acordat agentiei de presa Reuters.

Prima sesiune de teste a acestei ierni a atras un interes semnificativ din partea fanilor, cu atat mai mult cu cat Michael Schumacher a revenit in Formula 1, iar Fernando Alonso tocmai si-a facut debutul la Ferrari. Cu toate acestea, Horner nu regreta ca Red Bull Racing nu este in atentia Formulei 1 in acest moment.

"Ne-am mentinut concentrarea pe performanta si dezvoltare. Urmarim cu interes o parte din dezvoltarile celorlalte echipe, dar ne concentram pe noi insine. As fi mai mult decat fericit ca ceilalati sa tina capul de afis", a adaugat el.

Potrivit declaratiilor lui Horner, noul monopost RB6 a trecut deja o jumatate din testele de siguranta impuse de FIA.

Via | Reuters

Taguri: Horner, Red Bull

Comentarii (5)

  • oare
    oare ei fac si testele alea euroncap de siguranta???
    0 0
  • adica
    sa faca praf o masina intrun zid????
    0 0
  • NeoGalaxy
    @mikemike
    Un exemple perfect al unui "cunoscator" si "meserias" in ale Formulei 1, alaturi de Mircea Nebunul, faceti o echipa perfecta.
    0 0
  • @ NeoGalaxy
    prietene de pe alta planeta ce esti tu cand o sa vezi o masina de F1 si o sa mergi la o cursa sa vii pe site asta si sa te dai cu capu de partile laterale ale pagini te rog
    0 0
  • @ NeoGalaxy
    probabil vei zice sa ma duc sa fac echipa cu mircea nebunu si ca ai fost sezonu trecut la 283534563423423 de curse de F1 si ca prietenu tau cel mai bun e alonso
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru