Red Bull, impresionată de rezultatele lui Vergne din Abu Dhabi

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 18.11.2011
Oficialii Red Bull sunt impresionaţi de parcursul fără greşeală al lui Jean-Eric Vergne în testele de la Abu Dhabi, în care francezul a stabilit cel mai bun timp în fiecare dintre cele trei zile.

Sesiunea de teste dedicată tinerilor piloţi care a avut loc în această săptămână pe circuitul Yas Marina din Abu Dhabi a fost dominată cu autoritate de Jean-Eric Vergne.

Aflat la volanul monopostuilui Red Bull RB7, francezul a fost cu numai patru zecimi de secundă mai lent decât Sebastian Vettel pe acelaşi circuit, însă a impresionat echipa şi prin faptul că nu a comis nicio greşeală de pilotaj, în ciuda lipsei de experienţă.

"Trebuie să spun că am fost foarte impresionat de Vergne pe parcursul acestui test. Nu a fost prea mult timp în monopostul nostru înainte de această săptămână şi nu a făcut nici măcar o greşeală. Este bun la asimilarea informaţiilor, le foloseşte aşa cum trebuie, a fost constant şi s-a controlat. A fost capabil să facă ceea ce i-am cerut şi a stabilit timpi buni de fiecare dată când a fost necesar. A făcut o treabă bună", a declarat Ian Morgan, şeful inginerilor de cursă ai echipei Red Bull.

La rândul său, francezul se consideră pregătit să concureze în Formula 1, însă admite că decizia finală aparţine în totalitate celor de la Red Bull.

"Timpii demonstrează că sunt în formă pentru a fi în F1.

Dar decizia aparţine celor de la Red Bull. Datorită lor am putut testa această maşină şi datorită lor am ajuns din karting în monoposturi. Am dat tot ce am avut mai bun, iar ei trebuie să decidă ce este mai bine pentru mine în viitor", a precizat Vergne, care face parte din programul Red Bull Junior.

Vergne a participat la două sesiuni de antrenamente cu Toro Rosso în finalul acestui sezon şi va urca în cockpit şi în prima sesiune din Brazilia. Vergne a fost nominalizat anterior de Frantz Tost, şeful Toro Rosso, ca unul dintre cei patru candidaţi la cele două locuri disponibile în 2012 la a doua echipă a lui Red Bull, alături de Sebastien Buemi, Jaime Alguersuari şi Daniel Ricciardo.

Via | Red Bull | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru