Red Bull: "În Turcia a fost doar un incident de cursă"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 02.06.2010
Red Bull Racing a recunoscut că a greşit când l-a acuzat pe Mark Webber de provocarea accidentului în care a fost implicat alături de Sebastian Vettel în Turcia.

Pentru prima oară după accidentul din Marele Premiu al Turciei care a costat echipa 28 de puncte, Red Bull Racing a încercat să clarifice lucrurile şi să explice că Mark Webber nu este vinovat pentru abandonul coechipierului său Sebastian Vettel.

În plus, echipa susţine că acest punct de vedere îi aparţine inclusiv consultantului Helmut Marko, care l-a acuzat pe australianul imediat după cursă că este la originea întregului incident.

"Până la urmă, câştigăm ca echipă şi pierdem ca echipă, iar duminică am pierdut ca echipă după un incident între cei doi piloţi ai noştri. După ce am analizat toate informaţiile, este clar că a fost un incident de cursă care nu ar fi trebuit să aibă loc între doi coechipieri. După ce am analizat toate datele care nu au fost disponibile imediat după cursă, Helmut Marko împărtăşeşte de asemenea acest punct de vedere", a declarat Christian Horner, şeful Red Bull Racing, în cadrul unui interviu acordat site-ului oficial al echipei sale.

În plus, Horner a explicat că Webber avea tot dreptul să îşi menţină traiectoria pe care se afla în momentul în care Vettel a încercat să-l depăşească în virajul 12, în ciuda faptului că coechipierul său nu avea spaţiu suficient pentru a lua virajul în mod corespunzător.

"Webber a menţinut poziţia şi a adoptat o poziţie defensivă, în condiţiile în care avea acest drept.

Când Vettel era cu trei sferturi de monopost în faţa sa, a virat la dreapta, Webber şi-a menţinut poziţia, iar rezultatul contactului a fost abandonul lui Vettel şi deteriorarea aripii fata a lui Webber, în timp ce echipa a pierdut dubla. Ambii piloţi ar fi trebuit să-şi acorde mai mult spaţiu", a adăugat Horner.

Decizia iniţială a echipei de a arunca întreaga vină pentru accident pe umerii lui Webber a condus la speculaţii că Vettel este favorizat la Red Bull Racing. Cu toate acestea, Horner susţine că ambii piloţi vor primi în continuare acelaşi tratament. "Ca întotdeauna, ambii piloţi vor primi tratament egal. Marele Premiu al Turciei a fost o lecţie costisitoare pentru ambii piloţi şi suntem încrezători că această situaţie nu se va mai repeta", a mai precizat Horner.

Via | Red Bull Racing

Comentarii (5)

  • xiorel123
    Concluzie
    In sfarsit, citesc un adevar...dar ma intreb: oare acuzatiile aduse fiecarui pilot Red Bull nu i-au afecat intr-un mod negativ? Sper sa nu, dar daca raspunsul e "da" atunci care o fi fost motivul?
    6 2
  • ...da, acum inceara sa musamalizeze totul...este clar ca echipa si-l doreste castigator final pe vettel...
    2 3
  • Lucrul asta trebuia spus de la inceput pt a elimina speculatiile si tensiunea venite din parte jurnanlistilor si implicit agitarea fanilor.
    3 0
  • ctlnmihai
    Red Bull
    Mai nou Helmult Marko a dat vina pe un inginer din cadrul echipei Red Bull care nu i-ar fi comunicat lui Webber ca Vettel ar fi fost mai rapid..
    0 5
  • Mobius
    "incident de cursa"
    Vettel nu este la prima gresala de acest gen, iar Webber spre cinstea sa, de data aceasta nu a gresit cu nimic, a adoptat o atitudine neutra in raport cu situatia creata de Vettel, dand semnale clare insa, ca nu face compromisuri pentru nimeni. Eu ii acord un sincer bravo.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru