Red Bull: "Inovaţia Mercedes va fi copiată de rivali"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 15.03.2012
Red Bull lucrează deja la un sistem F-duct similar cu cel introdus de Mercedes şi anticipează că toţi rivalii vor copia inovaţia germanilor după ce aceasta a fost declarată legală de FIA.

Mercedes AMG a primit joi seară acordul forului mondial pentru a utiliza un nou sistem de tip F-duct pentru aripa spate, care lucrează în strânsă legătură cu sistemul DRS şi permite o creştere a vitezei pe liniile drepte.

Decizia forului mondial va avea drept consecinţă o cursă pentru copierea tehnologiei în special de echipele care lupta pentru titlul mondial, iar Red Bull Racing se află deja într-un proces avansat pentru a introduce un sistem similar pe monopostul RB8.

De altfel, şeful Christian Horner anticipează că toate marile echipe vor introduce un sistem similar în viitorul apropiat, însă sugerează că Red Bull a considerat că astfel de tehnologii sunt la limita legalităţii.

"Cred că intenţia regulamentului a fost eliminarea sistemelor F-duct. Dacă o echipă a găsit o soluţie creativă pentru a ocoli acea regula, totul depinde de FIA. Inevitabil, dacă o echipă a găsit o cale de ocolire, atunci este calea pe care o vor urma şi alte echipe şi evident că depinde şi de costuri.

Nu suntem pe deplin conştienţi ce fac celelalte echipe în acest moment", a precizat el.

Via | Autosport

Comentarii (2)

  • degeaba
    pe langa avantajul mercedes ca au acest sistem perfectionat si testat, el nu e doar pt aripa spate....aerul trece pe sub masina spre aripa fata :http://scarbsf1.wordpress.com/2012/03/14/mercedes-f-duct-front-wing-operated-by-the-rear-wing-drs/
    4 3
  • F-duct
    Sa-l copii e una, sa-l copi si sa functioneze e alta.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru