Red Bull: "Mercedes a dezvoltat ilegal motorul"

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 14.03.2010
Adrian newey sustine ca Mercedes GP a imbunatatit performantele motorului sau desi dezvoltarea unitatilor este interzisa pana in 2012.

Pentru a reduce costurile de operare ale echipelor, FIA a interzis dezvoltarea motoarelor pana in 2012, scopul final fiind introducerea unei unitati ecologice in Formula 1 incepand din sezonul 2013.

Cu toate acestea, unii constructori au continuat sa imbunateasca performantelor motoarelor, iar Mercedes a iesit cel mai mult in evidenta prin rezultatele obtinute anul trecut, cand au cucerit titlurile mondiale cu Brawn GP. Adrian Newey, unul dintre cei mai respectati designeri din Formula 1, si-a acuzat in mod direct rivalii de incalcarea regulamentului, dar a admis ca germanii nu pot fi practic sanctionati.

"Mercedes a dezvoltat intensiv motorul in ceea ce s-a dorit a fi o inghetare a acestuia, in timp ce altii, si Renault in mod special, a fost foarte sincera si a spus ca nu va continua dezvoltarea. Si asa au ramas in urma. In ceea ce priveste Mercedes, asta face parte din sporturile cu motor si trebuie sa fii filosofic cu astfel de lucruri", a declarat designerul sef al echipei Red Bull Racing pentru publicatia The Guardian.

Red Bull a vrut sa utilizeze motoare Mercedes incepand din acest sezon, insa a fost nevoita sa continue cu Renault dupa ce McLaren Mercedes a blocat intelegerea.

Via | The Guardian

Comentarii (7)

  • ...
    @admin. cred ca aveti o pb cu f1 champ.pentru ca la general cica sunt 0 puncte. si a trecut direct la cursa de la melbourne
    3 1
  • mircea
    @scuderia
    we're on it :)
    1 0
  • LA FEL
    @ADMIN, la fel si la mine am 0 puncte
    1 0
  • f1 champ
    Cred ca e fel la toata lumea.
    Deci la final plecam cu toti la GP Ungaria 2011 :)
    1 0
  • F1Champ
    Fiti calmi se calculeaza ....
    2 0
  • f1 champ
    O revenit clasamentul :)
    2 0
  • Newey
    ...ceea ce era de zis ,a fost zis.Numai cei zmecheri ,cistiga....in formula 1.Oricum regula este timpita si omoara spectacolul.Ptr. ce sa opresti dezvoltarea in formula1?
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru