Red Bull: "Mercedes este interesată de Newey şi Vettel"

de Daniel Popescu
Joi, 11.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hemult Marko susţine că Mercedes s-a interesat de contractul pe care Adrian Newey îl are cu Red Bull Racing, pe lângă intenţia mai veche de a-l recruta pe Sebastian Vettel.

Mercedes a reuşit recent unul dintre cele mai spectaculoase transferuri din Formula 1 din ultimul deceniu prin semnarea unui contract cu Lewis Hamilton, însă echipa este conştientă că trebuie să-i ofere britanicului un monopost competitiv pentru a obţine performanţe majore.

Acesta este contextul în care Mercedes s-a interesat recent de contractul pe care reputatul director tehnic Adrian Newey îl are cu Red Bull Racing. Informaţia a fost dezvăluită de consultantul Helmut Marko, care afirmă că interesul germanilor s-a manifestat prin Niki Lauda, noul preşedintele fără rol de execuţie al Mercedes.

Urmareste Automarket
"Lauda s-a interesat cât de mult mai este Newey sub contract cu noi.
Există un contract care trebuie respectat. Şi oricum, ce ar face Mercedes cu Newey? Acolo sunt trei directori tehnici împreună cu Ross Brawn. Prea mulţi şefi şi prea puţini indieni"
, a declarat el pentru publicaţia germană Bild.

Potrivit speculaţiilor, contractul lui Newey cu Red Bull expiră în sezonul 2014. Interesul germanilor pentru britanicul care a transformat Red Bull Racing dintr-o echipă de pluton în dublă campioana mondială nu este singular, Marko afirmând că şi Sebastian Vettel este pe lista de achiziţii a celor de la Mercedes. "Vor să-l aibă pe Vettel", a adăugat el.

Via GMM

Comentarii (10)

  • Chupa Chups
    le trebu poate chupa chups
    7 2
  • Newey....cel mai cautat om din F1. Nu conteaza ce pilot ai. Important e sa-l ai pe Newey. Cu RBR si Vergne ar castiga curse acum.
    16 4
  • adidor77
    Primul pas l-au facut deja (Lewis). Daca o sa reuseasca si celelalte achizitii s-ar putea ca peste 2-3 ani sa asistam la o noua dominare in F1. Desi la inceput au declarat ca daca nu vor obtine rezultatele dorite in primii 2-3 ani se vor retrage din F1, iata ca acum vor sa se pregateasca chiar pentru a domina acest sport. Vom vedea ce va iesi pana la urma ...
    4 7
  • GrosJan
    hmm.. poate ca a stiut Ham ceva
    3 2
  • pinochio
    Vergne ar castiga si cu ferrari curse. Sau macar locul 2, ca tot e mai bun decat massa
    7 4
  • e normal sa gandeasca asa... asa a procedat si ferrari cand l-au adus pe schumacher la pachet cu jean todt, ross brawn si rory byrne
    3 3
  • GrosJan
    @dany: Jean Todt care are la Ferrari din 93? Mda dar te pricepi la Formula 1 rau de tot... De fapt Todt l-a recrutat pe Schumacher care a venit cu Brawn si Byrne. Di Monte doar semna cecurile :)
    7 0
  • da, ai dreptate... todt a incercat initial ceva cu jean alesi dar era clar ca pe langa todt ferrari vroia un pilot de calibru... iar schumacher i-a adus si pe inginerii de la benetton
    3 0
  • Schumacher a venit in 1996, Brawn, Byrne si Nigel Stepney au sosit in 1997. Masina cu care Schumacher a obtinut 3 victorii antologice i 1996 era conceputa de John Barnard
    6 0
  • ...dar masina respectiva nu era de calibrul lui Williams, si nici macar de calibrul lui Benneton. De fapt, daca stau bine sa ma gandesc, era cam o masina de locul 5-6, si e aproape exclusiv meritul lui Schumacher (coroborata prostia lui Alesi si a altora) c-a reusit cum-necum sa castige diverse cu ea.
    Mana lui Newey s-a vazut cam din 1998, cand un pilot locotenent (Irvine) a reusit, prin jocul circumstantelor si explozia calitativa a masinii, sa se bata pentru titlul mondial.

    Inapoi mai la subiect, cine are bani si posibilitatea sa-l ia pe Newey, sa-l ia fara sa mai puna intrebari. Daca i se dau omului 2 ani, face si din rah*t bici. Ba, mai si trozneste.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru