Red Bull, o amenințare pentru Ferrari și Mercedes? Verstappen, cel mai rapid în antrenamentele din Azerbaidjan

de Daniel Popescu
Vineri, 23.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Max Verstappen a stabilit cel mai bun timp în ambele sesiuni de antrenamente libere de vineri din Azerbaidjan, element care sugerează că Red Bull ar putea lupta la Baku cu Ferrari și Mercedes.

Cele două sesiuni de antrenamente libere de vineri din cadrul Marelui Premiu al Azerbaidjanului au fost adjudecate fără mari emoții de Max Verstappen.

În prima sesiune, pilotul echipei Red Bull Racing a fost cronometrat cu 1:44.410 și l-a devansat cu aproape o jumătate de secundă pe coechipierul său Daniel Ricciardo. Locul 3 i-a revenit lui Sebastian Vettel, care a fost urmat de Sergio Perez, protagonistul unui accident cu numai 20 de minute înainte de final.

Cei doi piloți ai echipei Mercedes nu au reușit să parcurgă niciun tur curat cu pneurile supersoft, astfel că Lewis Hamilton și Valtteri Bottas au ocupat doar locurile 5 și 6, cu Esteban Ocon pe locul 7. Între timp, Kimi Raikkonen a terminat doar pe 9, la peste o secundă și jumătate în spatele liderului.

În cea de-a doua sesiune, Verstappen a fost din nou cel mai rapid, de data aceasta cu timpul 1:43.362, în timp ce locul doi a fost ocupat de Bottas, care a fost mai lent cu numai o zecime de secundă. Ricciardo a fost astfel retrogradat pe locul 3 în fața celor doi piloți ai Scuderiei Ferrari, Raikkonen și Vettel, cu Lance Stroll și Perez pe următoarele două poziții.

Calificările pentru Marele Premiu al Azerbaidjanului vor avea loc sâmbătă cu începere de la ora 16:00.

Azerbaidjan - Rezultate Antrenamente 1

Azerbaidjan - Rezultate Antrenamente 2

Comentarii (8)

  • N-am urmarit antrenamentele si nu inteleg cum s-a intamplat una ca asta? Adica n-am vazut pe nicaieri, in ultimeledoua saptamani, ca Red Bull sa vina cu un update semnificativ la Baku...
    7 6
  • Unde se pot vedea timpii fiecarui pilot pe toate tururile in antrenamente ?
    2 2
  • schumi
    poate o fi asta

    "Cei doi piloți ai echipei Mercedes nu au reușit să parcurgă niciun tur curat cu pneurile supersoft"
    4 2
  • @91Schumi06: Cei de la Ferrari au mers masiv pe Soft, cei de la Mercedes la fel, plus cred ca ambele echipe sunt concentrate pe strategiile de folosit in cursa.
    12 4
  • serban
    Se pare că presiunea în pneuri impusă de Pirelli a fost cam mare și că se va umbla la ea. Asta ar explica foarte multele ieșiri din traseu și în general instabilitatea surprinzătoare a monoposturilor, o idee mai puțin RBR.
    11 2
  • Multumesc pentru informatii, GTS!
    6 4
  • tot Ferrari cistiga...calm...Ham..Ham :))
    7 16
  • ferari
    vetel iesea in decor mai abitir decat grosjean-da, ferari castiga, sigur ca da. ceva experienta pentru la anul. Red Bull au fost mai buni decat si pe soft, iar simularea lor de cursa a fost in aceeasi parametri
    8 11

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru