Red Bull, optimişti după performanţele din antrenamente

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 08.10.2010
Sebastian Vettel şi Mark Webber debordează de optimism după ce au dominat autoritar sesiunile de antrenamente libere de vineri de la Suzuka.

Red Bull şi Ferrari erau considerate principalele favorite la victorie înaintea Marelui Premiu al Japoniei, însă rezultatele din cele două sesiuni de antrenamente de vineri indică faptul că echipa austriacă are un avantaj comparativ cu Scuderia.

Sebastian Vettel şi Mark Webber au ocupat, în această ordine, primele două poziţii în cele două clasamente, fiind cu peste o jumătate de secundă mai rapizi decât rivalii de la Ferrari şi McLaren. În acest context, Vettel are toate motivele să fie optimist înaintea calificărilor de sâmbătă.

"Am avut o zi de vineri fără probleme şi cred că asta este cel mai important, în special pe un astfel de circuit unde trebuie să intru în ritm cu toate acele viraje rapide succesive. A fost important să nu avem probleme, iar monopostul a fost fiabil astăzi. Aşa că am sentimentul că stăm bine la capitol formă", a declarat germanul.

La rândul său, Webber consideră că Red Bull şi-a îndeplinit toate obiectivele impuse pentru ziua de vineri, chiar dacă meteorologii anticipează ploia pentru sesiunea de calificări.

"A fost destul de bine, am parcurs multe tururi.

Vremea de mâine s-ar putea să fie schimbătoare, dar am obţinut ceva date, aşa că a fost o zi pozitivă pentru noi", a precizat australianul.

Referindu-se la potenţiala ploaie de sâmbătă după-amiaza, Vettel consideră că Red Bull nu va înregistra niciun impediment din acest punct de vedere. "Ne vom pune jachetele de ploaie înainte de a urca în monopost şi apoi pneurile de pneurile de ploaie, altceva nu prea avem ce să facem. Cred că secretul este să nu ne panicăm prea mult, nu avem niciun motiv pentru care să nu fim competitivi şi pe ploaie", a mai precizat germanul.

Via | ITV

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru